[E46] Jak rozebrać kierownicę ???

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Artur330d

[E46] Jak rozebrać kierownicę ???

Post autor: Artur330d »

Czy ktoś może mi powiedzieć jak rozebrać kierownice w moim bmw ?? Mam taką:

ObrazekObrazek

Oglądałem ją ze wszystkich stron i brak tam jakichkolwiek śrub, a kiedy chciałem pociągnąć za przycisk klaksonu to boję się że mogę to w ten sposób popsuć. Potrzebuję dojść do miejsca podłączenia klaksonu. Bo sprawdzałem go z przodu pod zderzakiem i tam jest w porządku, więc chcę dojść od strony kierownicy.
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

z tyłu kierownicy na wysokosci multifunkcji masz 2 sruby na imbuls.
odkrecasz je i wyciagasz klakson z poducha. Czyli to co masz w srodku kierownicy.

Jak chesz wyciagnac (odczepic) to proponuje sciagnac kleme + z akumulatora na 15 minut bo mozesz miec niespodzianke.
Artur330d

Powiadasz, że może mnie pier...ąć prądzik :)?? To zaraz idę się tym pobawić myślę, że nie dostanę z poduszki w głowę :D.
aaddriaannn

Artur330d pisze:Powiadasz, że może mnie pier...ąć prądzik :)?? To zaraz idę się tym pobawić myślę, że nie dostanę z poduszki w głowę :D.
niema takiej opcjo bo prad cie nie kopnie tylko mozesz miec wystrzał z poduszki dlatego zalecane jest zeby odczekac 15 minut i sie bawic bo jak wiadomo roznie to bywa jeden wyciagnie bez i jest ok a nastepny raz masz wystrzal itp
Artur330d

Troszkę teraz mnie wystraszyłeś powiem szczerze. Jednak siądę nad tym po obiedzie na spokojnie :D.

[ Dodano: 15 Październik 2008, 12:08 ]
A masz może jakieś zdjęcia takiej kierownicy beż tej pokrywy klaksonu ?? Trzeba w ogóle wyciągać poduszkę żeby go podłączyć ??
aaddriaannn

nic sie nie boj odłacz kleme + i odczekaj 15 minut i jej nie zakladaj i bawi sie co tam chesz z kierownica

a czy mam zdjecia powiem Ci ze nie robilem zdjec bo zmienialem kierownice zwykła na multifunkcyjna a przycisk klaksonu jest w poduszcze.

a Jesli klakson Ci nie działa to pod kierownica masz taka zielona kostke i tam moze ktorys wtykow sie odczepił.

a sprawdzałes bezpieczniki ?
ODPOWIEDZ