[E36] felgi 8JX17 ET47 + opony 225/45/17 - bedzie obcierac?
[E36] felgi 8JX17 ET47 + opony 225/45/17 - bedzie obcierac?
Witam.
Mysle nad zakupem felg do mojej e36. Podkreslam ze do Compact, bo nie wiem czy to robi jakas roznice.
Czy ktos wie czy felga 8JX17 ET47 z opona 225/45/17 (prawdopodobnie Dunlop SP Sport Maxx - czy jakos tak) wejdzie bez jakichkolwiek przerobek (np. dystanse,zaginanie rantow czy demontaż nadkoli) i nie bedzie to tarlo nawet pod obciazeniem?
Bardzo pilnie potrzebuje to info
Mysle nad zakupem felg do mojej e36. Podkreslam ze do Compact, bo nie wiem czy to robi jakas roznice.
Czy ktos wie czy felga 8JX17 ET47 z opona 225/45/17 (prawdopodobnie Dunlop SP Sport Maxx - czy jakos tak) wejdzie bez jakichkolwiek przerobek (np. dystanse,zaginanie rantow czy demontaż nadkoli) i nie bedzie to tarlo nawet pod obciazeniem?
Bardzo pilnie potrzebuje to info
było Compact 323ti Indywidual
-
- Zaawansowany forumowicz
ja mam u siebie ET42 i bez dystansow wyrwalo mi nadkole przy skrecie do oporu!! teraz mam dystans 10 mm to jest ok a przy ET47 to jeszcze glebiej wejdzieKrzys pisze:nic sie nie bedzie dzialo. Nie ma mowy. Ale czy 225/45 to nie za szeroko. Ja bym dal 215/45 zeby auto lzej szlo.
Silnik jest Bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
od wewnatrz tez trzec nie bedzie? mam obecnie 225 i jakos auto nie placze, zreszta roznica miedzy 215 a 225 jest pomijalnie mala dla autaKrzys pisze:nic sie nie bedzie dzialo. Nie ma mowy. Ale czy 225/45 to nie za szeroko. Ja bym dal 215/45 zeby auto lzej szlo.
[ Dodano: 6 Marzec 2009, 22:56 ]
jaka szerokosc felg masz i jakie opony do tego? rozumiem ze 17''?LUCKY pisze:ja mam u siebie ET42 i bez dystansow wyrwalo mi nadkole przy skrecie do oporu!! teraz mam dystans 10 mm to jest ok a przy ET47 to jeszcze glebiej wejdzieKrzys pisze:nic sie nie bedzie dzialo. Nie ma mowy. Ale czy 225/45 to nie za szeroko. Ja bym dal 215/45 zeby auto lzej szlo.
liczac razy 4 to wyjdzie 4cm A w koleinach bedzie gorzej. W sumie przydalby sie dsytans 10mm bo mi na zimowkach obciera o wewnetrzna czesc blotnika przy max skrecie. Ale na szczescie nie czesto krece na maxabob_best pisze:roznica miedzy 215 a 225 jest pomijalnie mala dla auta
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
a jakie masz te kola ziumowe? opony, szerokosc, et?>Krzys pisze:liczac razy 4 to wyjdzie 4cm A w koleinach bedzie gorzej. W sumie przydalby sie dsytans 10mm bo mi na zimowkach obciera o wewnetrzna czesc blotnika przy max skrecie. Ale na szczescie nie czesto krece na maxabob_best pisze:roznica miedzy 215 a 225 jest pomijalnie mala dla auta