10j 20 et do e36 ??? zapytanie... ;)

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

zgadza sie zawias mial z tylu 10 cali i gwint tat i nieszlo na tym jezdzic .... gwint musial byc wysoko i jazda maks w 2 osoby a i tak obcieralo na nieruwnosciach
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
Masli
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Masli »

w takim razie jesli z tyłu było by et20 to powinny wejsc ... natomiast jesli jest et13 to beda wystawac i to sporo ? xD

Teraz jeszcze pytanie odnosnie naciagu .... jesli jest felga pod opone 255 to da rade wrzucic 225 ? bo takie mam na obecnych felgach (motorsportach) z tyłu. i z czym to sie wiaze ... czy np zle sie prowadzi ? opony nie amortyzuja czy cos ? jak z wytzymaloscią ?jak z predkosciami na takim naciagu ? i ostatnie kluczowe... Gdzie taki naciag zrobie ? chodzi o zakład w poblizu bedzina, DG i sosnowca

;)

edit: rozumiem ze obcierał błotnik ? jesli go wypchne bedzie normalnie ?
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

http://www.tyrestretch.com/index.php polecam strone przed naciaganiem opony...tam widac wszystko co i jak z jaka opona... :]

zawias widok od pupy:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

10 cali ET nieznane ( zakladam ze okolo 35-40) ...felg juz nie ma...i jak na moj gust...to tam klepanie rantow wiele by nie dalo...trzeba by je ostro ostro wyciagac...
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
Masli
Zaawansowany forumowicz

Czyli porwalem sie z motyka na slonce ;D no coz sobaczymy jak przyjda felunki. przymierzymy i najwyzej pierscienie sie dokupi i moze bedzie gralo jak nie to sell ;D
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

Post autor: gamek2 »

Masli, ja mam u siebie 10j et18 (mowa o tyle) z opona 225/35/17 i mam tylko lekko zaklepany wewnetrzny rant mam gwinta i z tylu jest prawie skrecony na maksa i nic mi nietrze :twisted:
Awatar użytkownika
Masli
Zaawansowany forumowicz

O widzisz :br: to mnie pocieszyles :mrgreen: ;D a jak wrazenia z jazdy na takim naciagu ? sam klepales blotnik ?;]
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

mozesz sobie zobaczyc u mnie w galeri zdjecia jesli nie wierzysz ze nie trze przyjedz zobacz przejedziemy sie mowie o 4 osobach w srodku :wink: wrazenia hmm normalne jechalem juz dosc szybko i nic sie nie dzieje czasem udalo sie wejsc bokiem na mokrym bo wiadomo 1.8 do mocnych nie nalezy i wszystko jest ok cisnienie trzyma nic nie ucieka! oczywiscie duza role odgrywa odpowiednia opona bo jak wiadomo jedne naciagaja sie lepiej drugie gorzej :wink: a co do klepania wewnetrznego rantu blotnika to robilem to sam
Awatar użytkownika
Masli
Zaawansowany forumowicz

Więc jestem w 89% przekonany ze felga z tylu wejdzie razem z oponą. a z czego masz gwint ? podobno skrecony na maxa jest bardzo miekki ... masz jakies fotki z poszerzania ? ;]
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

ja nic nie poszerzalem tylko wzioem mlotek i zaklepalem wewnetrzny rant a tego poszezeniem nie mozna nazwac! a gwint to TA TECHNIX i do konca brakuje jakies 1.5cm chyba
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

No raczej z tego nic nie bedzie :) a tak zapytam z ciekawości chcesz wsadzić opone 225 do 316i ??
Jeśli tak to rozumiem ze kierujesz się tylko wyglądem ??
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

czyli wg tego co napisal gamek2 ....felgi z ET20 pojda na tyl...a co z drugimi felgami ? ET13 ?? na przod ? przeciez to sie nigdy nie zmiesci :) to jest 7 mm na zewnatrz...zreszta przyjada to sie martwic bedziesz...
Daniel pisze:No raczej z tego nic nie bedzie :) a tak zapytam z ciekawości chcesz wsadzić opone 225 do 316i ??
Jeśli tak to rozumiem ze kierujesz się tylko wyglądem ??
i racja...225 do 1.6....do setki bedzie potrzebny kalendarz a nie stoper :)
Awatar użytkownika
Masli
Zaawansowany forumowicz

Jesli chodzi o opony 225 ;] hmmm... w tej chwili takie siedzą z tyłu na felgach motorsportach.
Skoro mam juz ten mułowaty silnik 1.6 i jestem zawalidrogą :roll: to wole byc zawalidrogą na germanie ;] kupujac 1.6 wiedzialem co robie ;D zreszta 1,6 idealnie nadaje sie na toczenie ;D

chciał bym zauwazyc ze te felgi brock. nie maja az takiego parapetu zeby niewiadomo jak wystawac ;P Chyba ;D

http://www.youtube.com/watch?v=7KuYURBQiEg

Filmik z brock'ami w e36... Jak one weszły ?

Edit: http://moto.allegro.pl/idealne-felgi-br ... 63268.html

jesli jeszcze wchodzi link napisane w aukcji jest : Idealne felgi brock 17' bmw - seria3 5x120 GRATIS! "seria3" chyba dotyczy bmw e36 ? :lol:
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Masli pisze:.. Jak one weszły ?

bardzo bardzo twardy zawias jest wsadzony do auta...taczka...i widac jak sa dwa auta obok siebie jak wysoko jest dupa z tylu...zreszta moze to i jest 10 cali ale w odpowiednim ET :)
Awatar użytkownika
Masli
Zaawansowany forumowicz

No to Kapiszon ;( :573: jak przyjdą to zrobię przymiarkę i zarzuce fotki ;) módlmy się o powodzenie ;D bo chce germana ;]
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Masli pisze:No to Kapiszon ;( :573: jak przyjdą to zrobię przymiarkę i zarzuce fotki ;) módlmy się o powodzenie ;D bo chce germana ;]
ja sie obawiam ze bedziesz mial woz drabiniasty... :) jak Ci nie spasuja to daj znac...ja szukam felg na lato...zastanowie sie wtedy chociaz wolal bym oryginal bmw :) i 18tki :)
ODPOWIEDZ