[E36] Jakie kupić opony i przeróbka nadkoli

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Ficek

Post autor: Ficek »

MISIEK-BMW1 pisze: przód 40 tył 60
a nie przód 60 a tył 40 ?
Darkshine

Post autor: Darkshine »

Dokładnie niewiem bo jak ją kupiłem to siedziała nisko wymieniłem przednie amorki i przód troche poszedł do góry tył dalej siedzi nisko :idea: :roll: :!: :?:
Ficek

MISIEK-BMW1 pisze:Dokładnie niewiem bo jak ją kupiłem to siedziała nisko wymieniłem przednie amorki i przód troche poszedł do góry tył dalej siedzi nisko :idea: :roll: :!: :?:
to wymien tez tył bo znając zycie to pewnie tył niejest obnizony -60 tylko siadnięty ze starosci :570:
Darkshine

w zeszłym miechu miałem przegląd i nie widze sensu wymieniać bo sa jeszcze w dobrym stanie te amorki i nie sądze żeby to było ze starości bo przód niedawno też mi osiadł znowu a amorki wymieniałem pół roku temu więć nisko szeroko i pożądny felunek , w przyszłym miesiącu będe dzwonił do daro16v i umówie sie na nadkola a jak mi to drogo nie wyjdzie to może zalicze też przerobienie maski na badlock-a :mrgreen:
Ficek

juz to gdzies pisałem ale powtórze !! Byłem na przeglądzie sprawdzic amorki na kazdym kole było cos około 70 % czyli w dobrym stanie ........... tez niewidziałem sensu wymieniac ale chciałem miec nowe bo sie uparłem i okazało sie 2 dni po przeglądzie jak wymieniali mi amorki ze są tak wyjechane ze niewiem czy na złomie wogule by to chcieli !!!!! jak scisłem amorek to tak juz został a ten drugi próbował cos sie podniesc ale niedał rady. No to jak byłes na przeglądzie i jestes pewny ze masz dobre ok .... To ok :mrgreen:
Darkshine

a po drugie można samemu sprawdzić czy są dobre łatwym sposobem wystarczy troche siły i dobry wzrok :mrgreen: , a co do nadkoli za wyciągnięcie 100 plus do tego malowanie no to z 1000 , 1200 zeta

[ Dodano: Pią Kwi 18, 2008 4:32 pm ]
A jak myślicie gdy bym założył przód 215/40 a tył 225/45 jak tył by się prezentował , bo jest też opcja że na tyle by było 225/40, :?:

[ Dodano: Nie Kwi 20, 2008 12:46 am ]
NIo , wróciły mi felgi z polerki i gdy pasowałem tylną felge to aż się przeraziłem, wystaje ok 2-3 cm poza obrys samochodu ale z zaznaczeniem że felga była przyłożona do bębna , auto na lewarku bo oponki dopiero w przyszłym miesiącu, więc jak założe lacze to przymierze jeszcze raz , Felga przednia ma rozmiar 8cali szerokości ET 30 , tył 9 cali ET 25 , Odległość miedzy progiem a ziemią ,przód 14 cm , tył 16cm +/-5 mm :mrgreen:
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

nie ma opon 225/40 o ile dobrze pamietam. Z tylu bym zalozyl 225/45 albo 235/40
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

ja mam opony 195/45 na 8.5' i 215/40 na 9.5' i jest to masakrycznie naciągnięte :P co do twardości to nie jest tak źle :P da sie jezdzić :D

a tutaj wygląd 215/40 na 9.5 :)

Obrazek Obrazek
Obrazek
Darkshine

A jak z policją czepiają się że felgi wystają poza obrys samochodu czy nie i jak to wogóle jest z tymi przepisami :?:
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

podobno jest tak ze nie moze wysatwac kolo poza obrys. A jak naprawde to nie wiem. Niby nie pisze czy opona czy felga ale pisze kolo.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
adamwsb

Post autor: adamwsb »

obrys auta to jest lusterko jakby nie bylo ;) u nas w polsce nie jest to do konca sprecyzowane jak i wiekszosc rzeczy
Darkshine

No właśnie I jak chcą to się uczepią zależy na kogo się trafi, ostatnio słyszałem że bm-kowiczowi zabrali dowód rej. za brewki na przednich lampach :571:
Ficek

MISIEK-BMW1 pisze: ostatnio słyszałem że bm-kowiczowi zabrali dowód rej. za brewki na przednich lampach :571:
HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA smiech na sali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Darkshine

No właśnie nic tylko się roześmiać bo każdy się stara żeby jego furka wyglądała jak najlepiej a tu bach za felgi bo wystają lub za brewki, zadiody niebieskie na spryskiwaczach itd,itd, nie dają żyć , przynajmniej by sprecyzowali te przepisy :???:
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

co do tych brewek to ubaw faktycznie, ale ja rowniez jestem przeciwko jakimkolwiek niebieskim dioda/zaroweczka, to zdecydowanie na nie i za to mandaciki ;)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
ODPOWIEDZ