[E36] Felgi z rantem do E36
Ja już mam trzeci komplet nowych felg i dopiero teraz jestem zadowolony co do jazdy, jak już kiedys pisałem moim zdaniem felgi 8,5 i 10 do e36 są za szerokie i zle sie jezdzi, a tym bardziej na ekstremalnej jezdzie, orginał jest 8 i 8,5 ja teraz mam 8 i 9 et 38 i jest idealnie tyłu 18/255/35 nie obciera i nie jest poszezona,trzeba wybrac albo albo,
A jesli chodzi o Brock b1 to musisz wyciągnac nadkola i to dosyc mocno.
Masz racje - do mocnego, szybkiego auta bardzo szerokie felgi się nie nadają. Zawieszenie musi pracować na naszych pofalowanych, dziurawych drogach i nawet poszerzenia nie pomogą na obniżonym zawieszeniu... Natomiast do jazdy typowo lansowej i średnio szybkiej mogą być, no i wyglądają ekstra, szkoda mi tych OZPietrek ///M3evo pisze:Ja już mam trzeci komplet nowych felg i dopiero teraz jestem zadowolony co do jazdy, jak już kiedys pisałem moim zdaniem felgi 8,5 i 10 do e36 są za szerokie i zle sie jezdzi, a tym bardziej na ekstremalnej jezdzie, orginał jest 8 i 8,5 ja teraz mam 8 i 9 et 38 i jest idealnie tyłu 18/255/35 nie obciera i nie jest poszezona,trzeba wybrac albo albo,
Kamil - fajne te coupe na Borbetach, szkoda że 16" no i widać że opona też za mała do e36
Wcale nie trzeba nadkoli wyciagac, wystarczy dobrze naciagnac opone Ci co znaja moje auto z innych forum, wiedza o czym mowie.Pietrek ///M3evo pisze:A jesli chodzi o Brock b1 to musisz wyciągnac nadkola i to dosyc mocno.
Tak bylo u mnie i nic nie tarlo. Zawieszenie gwintowane jakeis 1 cm od maksymalnego obnizenia:
do szybkiej sie nadaje, ale szybkiej w zakretach juz gorzej a na pewno nie do driftu hehe Ogolnie na poczatku strach z tak naciagnieta opona bo nie wiadomo co sie stanie na zakrecoie, ale z czasem sie rpzekonalem i spokojnie mozna bylo sie uślizgnąć na zakrecie Po miesiacu od zalozenia sprawdzilem cisnienie i sie zdziwilem bo trzymaly cisnienie w 100% ! Pompowane byly na 3 bary i takie cisnienei bylo po miesiacu jazdy!
- Venom
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Rozumiem. Ja bym sie jednak bal tak naciagnac opone u siebie i nigdy tego nie zrobie. Wiadomo ze pojecie szybkiej jazdy jest wzgledne heh. Kolega Korona wolnego autka nie ma wiec podejrzewam ze wolno tez nie jezdzi {w zakretach}Broder pisze:do szybkiej sie nadaje, ale szybkiej w zakretach juz gorzej a na pewno nie do driftu hehe Ogolnie na poczatku strach z tak naciagnieta opona bo nie wiadomo co sie stanie na zakrecoie, ale z czasem sie rpzekonalem i spokojnie mozna bylo sie uślizgnąć na zakrecie Po miesiacu od zalozenia sprawdzilem cisnienie i sie zdziwilem bo trzymaly cisnienie w 100% ! Pompowane byly na 3 bary i takie cisnienei bylo po miesiacu jazdy!