chip 18KM i 24NM
zaduzo zachodu aby zmienic chipa "na kolanie" podczas badania , gdybym mial dodatkowy sterownik to bym zrobil pomiar rowniez na fabrycznym chipie, ale w sumie interesuje mnie tylko obecny stan , i jestem przekonany ze bede pozytywnie zaskoczony.
ale musze sie rozgladnac za dodatkowym sterownikiem , jesli by ktos mial 0261200402 z pewnego zrudla za nieduza kase to dajcie znac.
ale musze sie rozgladnac za dodatkowym sterownikiem , jesli by ktos mial 0261200402 z pewnego zrudla za nieduza kase to dajcie znac.
no to jednak nie bede znal przyrostu mocy. Sam te nzie bedziesz wiedzial ile ma. Zaloze sie ze na gazie nie ma 192KM. Nie wiem jak to jest po przelaczeniu an benzyne czy parametry nadal sa identyczne przy instalacji gazowej. Zobaczymy co wyjdzie. Troszke to bedzie pomiar niedokladny jak dla mnie.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
no to ide z toba o flaszke SZKoCKIEGo hiskacza ,ze ma na gazie conajmniej 192 KM i conajmniej 240NM , a jestem swiecie przekonany ,ze bedzie duzo wiecej .Krzys pisze:no to jednak nie bede znal przyrostu mocy. Sam te nzie bedziesz wiedzial ile ma. Zaloze sie ze na gazie nie ma 192KM. Nie wiem jak to jest po przelaczeniu an benzyne czy parametry nadal sa identyczne przy instalacji gazowej. Zobaczymy co wyjdzie. Troszke to bedzie pomiar niedokladny jak dla mnie.
Czy przyjmujesz zaklad ???? jesli tak to mamy wystarczajaco duzo swiadkow ,
a co do whiskacza to mam w domu jeszcze jedna flaszke ktora przywiozlem z wloch w lutym.
S1
Mam tu jakies stare wykresy, obydwa auta z dosyc sporymi przebiegami, seryjne doloty i katalizatory na miejscu. Co do LPG, to nie wiem o co chodzi ? Ze auto, ktora ma LPG nie bedzie trzymalo seryjnej mocy ? Czy, ze na LPG nie bedzie mialo owych ~192PS? - Bedzie mialo bez problemu.. Jak tylko instalacja jest odpowiednio wydajna i prawidlowo skalibrowana. M50b25 na odpowienio zmodyfikowanym, uszczelnionym i dobrze wyregulowanym blosie ( przy odpowiednio wydajnym parowniku ) rozwinie wieksza moc niz na benzynie.. Auto, ktore ma sekwencyjna instalacje gazowa bardzo ladnie reaguje na chipowanie, a chodzi tu glownie o zmiany wprowadzadzone w ustawieniach zaplonu dzieki czemu jest w stanie wykorzystac caly potencjal LPG.
Byly tu tez jakies watpliwosci co do ceny... Czesto spotykam sie z tym, ze za tanio. Nie ma problemu..moze byc drozej.. i bedzie, bo promocja sie skonczyla ;-)
o tym ze za tanio czytalem na innym forum. Nie ta kwestia najwazniejsza. Jesli dasz mi gwarancje ze po zakupie chipa odcinka przesunie sie do max 7000rpm jak na drugim wykrsie widzimy i dojdzie 10KM i wszystko to sprawdze na hamowni to moge wziac taki chip. Jesli nie bedzie wzrostu mocy, a jedynie odcinka zostanie na poziomie 7000rpm to zwroce ten chip. Zgadzasz sie na taki manewr?? Jesli jednak bedzie tak jak na wykresach to bedzie mala reklama na forum i mysle ze pare osob by sobie wzielo takie cos pod maske samochodu
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
Krzys, a dlaczego skoro na tym wykresie wyszedl przyrost to u Ciebie mialoby go nie byc ? To juz bylaby jakas magia... Tylko zaznaczam, ze to nie jest ten soft, ktory obecnie ma McGiver.
Ps. Krzys, masz jakies mody w aucie typu wyciety kat albo przerobiony dolot?
McGiver, obudzilem sie dzisiaj o 13tej... kurcze, trzeba sie zabrac za jakas robote
Ps. Krzys, masz jakies mody w aucie typu wyciety kat albo przerobiony dolot?
McGiver, obudzilem sie dzisiaj o 13tej... kurcze, trzeba sie zabrac za jakas robote
Watpliwosci co do ceny sa oczywiste skoro warsztat tuningowy zada dziesieciokrotnie wyzsza sume za te sama usluge to daje to do myslenia. oczywiscie wiadomo ze za przyslowiowa "metke" sie doplaca ale w tym przypadku to ogromna roznica. Skoro koszt takiego chipa faktycznie jest taki niski i tamte warsztaty kroja nas klientow jak za zborze a twoj chip niczym im nie ustepuje to mysle ze spokojnie mozesz isc na propozycje Krzysia i wtedy jak to co piszesz sie sprawdzi zyskasz wielu klientow nawet jak ta "promocja" sie zakonczyla .
Btw. Kota w worku kupic latwo ino potem trzeba cos z nim zrobic .
Btw. Kota w worku kupic latwo ino potem trzeba cos z nim zrobic .
Ale jakiego kota w worku? Przeciez masz czerwono/granatowo na bialym troche wyzej.. Nie rozumiem...
Co do ceny... Zauwazylem, ze Polacy lubia przeplacac.. bo jak przeplaca to na pewno towar bedzie pierwsza klasa
Ps. Zapomnialem dodac, ze moge isc na propozycje Krzysia, dla mnie to zaden problem bo wiem, ze wszystko bedzie jak nalezy tylko nie wiem, ktory program by chcial... Sprawdzony, czy sprawdzany obecnie przez McGivera.
Joe, do 318stki tez by sie cos znalalo
Co do ceny... Zauwazylem, ze Polacy lubia przeplacac.. bo jak przeplaca to na pewno towar bedzie pierwsza klasa
Ps. Zapomnialem dodac, ze moge isc na propozycje Krzysia, dla mnie to zaden problem bo wiem, ze wszystko bedzie jak nalezy tylko nie wiem, ktory program by chcial... Sprawdzony, czy sprawdzany obecnie przez McGivera.
Joe, do 318stki tez by sie cos znalalo