[E36] Kupi? czy nie ?

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Darkshine

[E36] Kupi? czy nie ?

Post autor: Darkshine »

Co myslicie o tych wymiarach felg do mojej buni beda pasowac 8,5J17H2 ET35, 2 felgi 5x120 a 2 szt. 5x112 z dystansami 25mm na 5x120 i srubami . Obrazek
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 14:07 przez Darkshine, łącznie zmieniany 1 raz.
Ficek

Re: Kupic czy nie ?

Post autor: Ficek »

MISIEK-BMW1 pisze:Co myslicie o tych wymiarach felg do mojej buni beda pasowac 8,5J17H2 ET35, 2 felgi 5x120 a 2 szt. 5x112
5x112 to niejest rozstaw srob do bmw chyba ze niezrozumialem pytania :)
Cris

Re: Kupic czy nie ?

Post autor: Cris »

MISIEK-BMW1 pisze:Co myslicie o tych wymiarach felg do mojej buni beda pasowac 8,5J17H2 ET35, 2 felgi 5x120 a 2 szt. 5x112 z dystansami 25mm na 5x120 i srubami . Obrazek
a czy dystanse zmieniaja rosztaw srob ??;> ja zawsze myslalem ze nie ale chyba sie mylilem :/
zawias

Post autor: zawias »

dystans jak sama nazwa wskazuja wypycha troche felge zeby poprwic ET ( raczej..) rozstaw srub ze zmienia? BZDURA !
daro 16v

Post autor: daro 16v »

zawias pisze:dystans jak sama nazwa wskazuja wypycha troche felge zeby poprwic ET ( raczej..) rozstaw srub ze zmienia? BZDURA !
BZDURY TO TY WIPISUJESZ!!! kolego sa 2 rodzaje dystansow-1 rzadko uzywane -najczesciej w celu minimalnego odsadzenia felgi posiadaja tylko otwory przelotowe,2 -najczesciej stosowany dystans(moze byc zakladany w celach adaptacyjnych)-przykrecany do piasty a sam w sobie ma kolejne 4/5 otworow ktore sa niezalezne od otworow piasty i daja mozliwosc dowolnej konfiguracji rozstawu ,bezproblemowo mozna zmieniac rozstaw srub przy tej samej ilosci srub.problem pojawia sie gdy sa to dystanse z 4 na 5 srub ,trudniejsze dodostania i wykonania ale juz istnieja..(czesto stosowany w wszelkiego rodzaju audi vw przy montazu felg z porsche na 5 srub)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

nie widze sensu kupowania tych felg bo poprostu nie wejda do e36 ;) Ta felga bez dystansu nada sie jedynie na przod samochodu, natomiast tylna bedzie taka jak bys mial felge 8,5" ET 10.

A co do dystansow to daro dobrze napisal.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Darkshine

Post autor: Darkshine »

ok dzieki za pomoc, to z tego rozumiem ze kupywac tylko fele 5*120 et 35 przod ,5*120 et 35 lub 45 tyl. :wink:
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

powinny wejsc fele 8" z ET30. Lub 8,5" ET40.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
ODPOWIEDZ