e39 sprężyny

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
bubu
Małopiszący

e39 sprężyny

Post autor: bubu »

Witam wszystkich potrzebuje małej rady odnośnie sprężyn do e39 bo chce troche położyć ''beatke'' na ziemie ale też nie na germana do gleby bo wiecie jakie drogi mamy myślałem o -30 lub -40 czekam na propozycje :m:
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

bez zmiany amorow takie obnizenia sobie daruj....bo zniszczysz amorki
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Majk »

Ja mam takie sprężyny u siebie -40 przód -30 tył i spokojnie można zakładać je na standardowe amory. Zmiana na amory o skróconym skoku potrzebna jest do sprężyn -50.
Ostatnio byłem na trzepaku i amory wykazały 79% skuteczności po użytkowaniu na naszych pięknych drogach.
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

ja jeżdże na glebie na standardowych amorkach i tez jest git :mrgreen: :mrgreen: Piąteczka od Majka siedzi w sam raz :wink:
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

ja mam tak samo zwykłe amorki ,sprężyny EIBACH 40mm przód tył i nic sie nie dzieje wszystko działa tak jak powinno ,(przy sprężynach było info ,można stosowac na seryjne amorki )polecam

dołóż i kup sobie firmowe sprężyny ,
ja na moich sie nie odbijam od drogi i komfort zachowany :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

Obnizenie do -40 nic nei zrobi seryjnym sprezynom powyzej juz trzeba sie liczyc ze amortyzator szybciej sie skonczy choc znam wiele osob ktore jezdza juz długi czas na seryjnych amorach i springach -60 -75 takze -40 mozesz smialo zakladac na seryjny amor
:)
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

To oczywiście się zgodzę że żywotność spada gdyż amortyzator nie jest przystosowany do tak małego skoku, ale po 10tyś. nie odczuwam różnicy jak na razie :bmw:
ODPOWIEDZ