[E36] Obszywanie foteli skórą
Do założenia tego tematu namówił mnie Głodek
Otóż biorę się za obszycie moich foteli w kompkcie skórą i mam do Was kilka pytań.
Mam do dyspozycji skórę koloru ecrii i bardzo ciemny brąz. Chcę to zrobić jak najbardziej profesjonalnie.
Na poczatku myślałem żeby środek foteli był w kolorze ecrii a boki w brązie, ale może zrobić to na odwrót?
Natknąłem się też na coś takiego:
brązowo ecri'owa szachownica
Można by też zrobić po środku fotela coś na wzór:
ecrii
-----
brąz
-----
ecrii
-----
brąz
itd.
Możliwości jest wiele i prosze Was o jakieś sugestie
Kokpit mam cały czarny, podsufitka jest narazie w takim brązowo czarnym materiale, ale myślałem o czarnej alcantrze.
Przez całą zimę mam czas na mody, a zrobienie środka u mnie nie wymaga wkładu finansowego bo materiały wszelkie narzędzia mam za darmo
proszę o sugestie
Otóż biorę się za obszycie moich foteli w kompkcie skórą i mam do Was kilka pytań.
Mam do dyspozycji skórę koloru ecrii i bardzo ciemny brąz. Chcę to zrobić jak najbardziej profesjonalnie.
Na poczatku myślałem żeby środek foteli był w kolorze ecrii a boki w brązie, ale może zrobić to na odwrót?
Natknąłem się też na coś takiego:
brązowo ecri'owa szachownica
Można by też zrobić po środku fotela coś na wzór:
ecrii
-----
brąz
-----
ecrii
-----
brąz
itd.
Możliwości jest wiele i prosze Was o jakieś sugestie
Kokpit mam cały czarny, podsufitka jest narazie w takim brązowo czarnym materiale, ale myślałem o czarnej alcantrze.
Przez całą zimę mam czas na mody, a zrobienie środka u mnie nie wymaga wkładu finansowego bo materiały wszelkie narzędzia mam za darmo
proszę o sugestie
Powiem tak, nie rob tapicerki w 2-och kolorach ... jak dla mnie strasznie kiepsko to wyglada ;/
U Tomka z E46 M3 ... byl na zlocie ... srednio to wygladalo.
Krzys tez kiedys mial w Coupe tak obszyta tapicerke i sam mowi ze wiecej sie na taki zabieg nie zdecyduje
Wiec albo obszyj w braz albo ecrii
Takie jest moje zdanie
U Tomka z E46 M3 ... byl na zlocie ... srednio to wygladalo.
Krzys tez kiedys mial w Coupe tak obszyta tapicerke i sam mowi ze wiecej sie na taki zabieg nie zdecyduje
Wiec albo obszyj w braz albo ecrii
Takie jest moje zdanie
Zdjęcie robione telefonem, ale wstawie, żeby nie było, że sie opierdzielam.
Obszyłem jednak w brązie. Dużo rzeczy mogłem zrobić inaczej ale człowiek się uczy .
Moim zdaniem wyszło lepiej jak fabryka a zdjęcia nie odzwierciedlają realnego stanu rzeczy
Narazie zdjęcie tylko tylnych oparć. Potem wrzuce więcej
Obszyłem jednak w brązie. Dużo rzeczy mogłem zrobić inaczej ale człowiek się uczy .
Moim zdaniem wyszło lepiej jak fabryka a zdjęcia nie odzwierciedlają realnego stanu rzeczy
Narazie zdjęcie tylko tylnych oparć. Potem wrzuce więcej
Elegancko wykonane!! Powodzenia w kolejnych pracach i wrzucaj zdjęcia jak już coś zrobisz!!
Re: Obszywanie foteli skórą
Dzięki Wielkie !gabrielo11 pisze:Elegancko wykonane!! Powodzenia w kolejnych pracach i wrzucaj zdjęcia jak już coś zrobisz!!
Brakuje mi tylko tylnych zagłówków do szczęścia ;/, szukałem na allegro ale nic nie widze ;/
Nie wiecie może jak je zdobyć? Czy z coupe będą pasować do compacta ?
Dlatego napisałem, że niektóre rzeczy powinienem zrobić inaczej i lepiej. Ale robię to pierwszy raz i moim zdaniem i tak wyszło bardzo ładnie. Inne fabrycznie robione fotele tez nie sa idealnie ponaciągane:Krzys pisze:do fabryki brakuje bo troszke jednak zle ponaciagana skora
Jak dorwę jakiś aparat bo sam jeszcze się nie dorobiłem, to zrobię zdjęcia jak to już w środku auta wygląda
Głodek i jakbyś umioł, to wrzuć też jake fotki z podsufitki, żebym widzioł, jak to mało wela wyglądo!!