e36 sedan czy te fotele będą pasować?

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
TombuliE36

e36 sedan czy te fotele będą pasować?

Post autor: TombuliE36 »

Witam mam e36 w sedanie i chcę zmienić przednie siedzenia. Chodzi mi oto czy fotele z coupe i compacta będą pasować? Czy nie trzeba będzie przerabiać szyn?
firu1
Zaawansowany forumowicz

Post autor: firu1 »

ja wlasnie wsadzielm fotele z coupe e46 do sedana e46 :-D nie trzeba nic przerabiac,ale sprawdz uchwyty na pasy,bo do sedana sa inaczej porzykrecone nic w kupetach :-D ,domniewam ze tak samo bedzie w e36 .... :wink: moze sie myle...
"wszystkie pieniadze wydaje na BMW...
reszta to zmarnowane pieniadze..."
TombuliE36

Dobrze by było jak wypowiedział się kto co już takie coś w e36 robił. Szczególnie interesują mnie vadery lub sportize.
firu1
Zaawansowany forumowicz

Post autor: firu1 »

"wszystkie pieniadze wydaje na BMW...
reszta to zmarnowane pieniadze..."
TombuliE36

Kwestia przednich foteli się rozwiązała ponieważ zostałem szczęśliwym posiadaczem Foteli , kanapy , tylniej pułki i podsufitki sportize oryginalnej z sedana w bardzo dobrym stanie.
TombuliE36

PILNIE Tylko mam pytanko ma ktoś jakieś foty jak odkręcić oparcie tylniej kanapy bmw e36 sedan , wersja kanapy z podłokietnikiem. PILNIE
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

kanapa pewnie jest na zatrzaski i trzeba poprostu mocno szarpnac za boki kanapy ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
TombuliE36

Acha jeszcze jedno starą kanapę miałem dzieloną a ta nowa jest w całości z podłokietnikiem i pytanie brzmi czy jest ona montowana na tych samych otworach co moja stara dzielona kanapa.?
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

nie wiem jak to bylo bo wiem ze czesto w sedanach byla blacha za siedzeniami i nie wiem czy to tak samo bylo montowane.
TombuliE36

No mam nadzieje że nie będzie większych problemów z przełożeniem tego całego środka(kanapy foteli pół tylnej i boczków) . W sumie to taki sam sedan i otwory montażowe czy otory na śruby powinny być chyba te same ?
TombuliE36

Dodam że dawca siędzeń jest z tego samego rocznika co moje e36 a dokładnie 1995 2,5 tds a ja mam 1,6 benzynka.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

miales dzielona czyli ze bok mozna bylo otworzyc na tym zamku od gory?

Edytuj posty a nie pisz ciagle jeden pod drugim!
TombuliE36

Dokładnie tak dzieloną i otwieraną na tym zamku od góry , a ta nowa jest w całości . Więc chyba nie będzie problemów z przełożeniem przecież to też ten sam sedan.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

no to co za problem zerknac jak to jest mocowane w nowym oparciu? W starym masz jeszcze boczki na wciski a oparcie musisz od dolu z tego zatrzasku wyciagnac. Nie wiem czy to bedzie takie latwe bo zapewne w bagazniku bedziesz widzial gabki z nowego oparcia.
TombuliE36

Jutro z samego rana zabieram się za wyciąganie tego oparcia i innych pierdułek z dawcy. Przekładke środka będe robił na wiosne bo ta temp. mnie troch przeraża.
ODPOWIEDZ