[E46] Ringi depo na ccfl

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
bytomski1984
Małopiszący

[E46] Ringi depo na ccfl

Post autor: bytomski1984 »

Witam wszystkich. Mam pytanie natury technicznej . Czy wymieniał ktoś może ringi w reflektorach depo na ringi ccfl ?? chodzi mi o średnice ringów depo. Jeżeli nikt nie robił takich przeróbek to nie pozostaje mi nic innego jak rozebrać klosz i pomierzyć. Ale jakby ktoś jednak miał takie dane to proszę o pomoc !! i z góry dziękuję !!
BanditenMotorWagen
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

jeśli chcesz żeby ringi depo idealnie wpasowały się w te szpary ze starych ingów będziesz musiał przeciąć ten plasticzek z góry i wtedy wejdą bez problemu :)
bytomski1984
Małopiszący

tzn chyba się do końca nie zrozumieliśmy :grin: chodzi o to ze mam lampy depo z zabudowanymi ringolami żarówkowymi :wink: , które, nie oszukujmy się, świecą biednie czterema odseparowanymi od siebie strumieniami. Mi zależy właśnie żeby owe lampy przerobić i wsadzić ringi CCFL ( także żółte) tylko nie znam średnić ringów w lampie depo :smile:
Pozdrawiam Tomek :)
BanditenMotorWagen
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

No to chyba kolego ty mnie nie zrozumiałeś. Kupujesz Ringi CCFL normalne do e46 i są one ciutkę za wielkie, więc przecinasz ten górny paseczek plastiku w tych ringach tym sposobem będziesz mógł trochę zmiejszyć ich średnicę i wciskasz je w otwory tamtych ringów :wink: Niechcący wpisałem ringi depo miało być ringi w lampy depo :wink:
bytomski1984
Małopiszący

a no widzisz :D to teroski wszystko sie klaruje :smile: dzieki za pomoc
BanditenMotorWagen
ODPOWIEDZ