[E36] 5k do wydania na moje e36

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Awatar użytkownika
bbk
Małopiszący

[E36] 5k do wydania na moje e36

Post autor: bbk »

Narazie nie chcę zakładać swojej galerii bo poprostu nie jestem w pełni zadowolony ze swojej bawarki... Ale chcę to zmienić...
A więc tak Panowie, zdjęć nie mam jakich jeszcze dodać to narazie postaram się opisać....
Mam E36 sedan w kolorze montrealblau, wersja chyba najuboższa bo bez klimy, obc mam te mniejsze ale nie zamontowane bo nie mam kostki do niego. Stan wizualny zewnętrzny to praktycznie seria poza aktualnie założonymi endżelajsami ale dostałem też ori boshe z pomarańczkami tlko że mocowanie kierunków jest ułamane... Felgi jakie mam to zima stal a lato 15' s83 z 5er E39 (na sprzedaż).

A teraz przejde do planów i do czego zmierzam. Proszę o pomoc i poradę w wydaniu 5000 na upiększenie/usprawnienie mojej E36. Kwota nie powala ale myślę na jakiś "tjuning" z niżej półki może się uda...

plany jakie póki co wyklarowałem to:
- jakiś felunek do 2k z oponami lub do ponad 1000 bez opon 17'-18'
- zderzak i listw progowe - orientacyjnie patrzyłem 600 PLN
- zawias sport lub tańszy gwint do 1000
- klocki szczęki tarcze - 400
- ringi do bosh'ów

Jak narazie tyle. To wszystko na wiosne chciałbym mieć bo nie mam warunków żeby cokolwiek zrobić teraz :/
proszę o porady :P
balonik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: balonik »

najpierw autko doprowac do perfekcji pod wzgledem mechanicznym (chyba ze juz takie jest) a potem zacznij upiekszac bunie z zewnątrz :wink:
nie sztuką jest mieć nowe auto, sztuką jest żeby stare wyglądało jak nowe...
Awatar użytkownika
bbk
Małopiszący

No póki co myślę, że jest dobrze, zmienię płyny bo 12 tys już zrobione i będzie spoko... jak narazie nie narzekam.... a przegląd miałem dopiero co to wszystko jest ok :)
Awatar użytkownika
SebaE36
Maniak forumowy

Post autor: SebaE36 »

bbk, odśwież lakier, do tego gleba i kolo ladne i bedzie miodzio sedanik. Rzecz jasna lampy na pierwszym miejscu. I od razu zrob BH bo to koszt nie duzy :)
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Turbo »

jeśli moge Ci doradzić ;) załóz galerie, a to co sie nam pokaże to każdy ci cos doradzi konkretnego.. bo bedziemy widziec co masz za auto i co trzeba zmienic ;) a tu zachwile cie zamkna bo robi sie powoli temat nie w tym dziale ;)
Obrazek
Niebezpiecznie to jest wsadzać kutasa do turbiny na odpalonym silniku.
Awatar użytkownika
bbk
Małopiszący

No właśnie nie wiedziałem gdzie to zmieścić ale galerii nie chciałem zakładać... no i nie mam żadnych fotek :) To jak zrobię to założe galerie tylko nie wiem kiedy to nastąpi...

A propo odświerzenia lakieru - na czym to polega? chodzi o zmatowienie tego i nałożenie nowego? czy jestem w stanie zrobić to sam? mam kompresor, pistolet się kupi :) polerke też mogę kupić ... :wink:

PS. SebaE36, Właśnie o co chodzi z BH? Jestem początkującym forumowiczem i skrótów nie znam.. :oops:

Pozdro :bmw:
Awatar użytkownika
SebaE36
Maniak forumowy

Post autor: SebaE36 »

bbk, kup porządna polerkę, zajrzyj na http://www.shiningcar.pl/ skontaktuj sie i pomogą ci wybrać konkretne kosmetyki. Polega to na tym ze pousuwasz z lakieru obecnego drobne ryski i będzie się swiecił jak psu jajca :mrgreen: :mrgreen:

Co do BH mam ten sam kolor auta wiesz zobacz w dziale "Nasze BMW" w temacie moim czyli ---> [E36] 320i Cabrio by Seba ( musisz tylko poszukac na ktorej stronie dokladnie ) są zdjęcia lamp zrobionych na BH.

BH czyli Black Hella co mowi samo za siebie. Przyciemnienie lamp oraz dodanie do nich krzyży. Wyglądają moim zdaniem o wiele lepiej a roboty masz nie duzo. ( potrzeba kupic na allegro krzyze - 20zl chyba ze zrobisz sam, czarny matowy spray i duzo cieprliwości. Jesli Ci sie spodobają mogę ci zrobić BH. :mrgreen:

A co do malowania auta w warunkach domowych - nie baw sie w to jak nie masz komory. Amen. :cool:
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

SebaE36 pisze:A co do malowania auta w warunkach domowych - nie baw sie w to jak nie masz komory. Amen.
Alleluja ;)

Tu masz dość dobrze opisane co i jak zrobic BH ;)

http://www.bmwteamkalisz.fora.pl/mechan ... ,2568.html
Obrazek
Awatar użytkownika
bbk
Małopiszący

No widzicie, już czaje o co chodzi... :P Spoko Efekt ^^ myślę, że powinienem ogarnąć temat BH :)
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

jasne ze ogarniesz ;) a jak nie to Seba jest chętny :DD
Obrazek
ODPOWIEDZ