[E39] Jakie żarówki - palniki mam zakupić do swojej Bumy?
[E39] Jakie żarówki - palniki mam zakupić do swojej Bumy?
witam na Świerzaka chciałbym sie dowiedziec co musze zakupić by w moich soczewach zaswiecił ksenon gdyżpo podniesieniu machy okazało sie że w soczewie jest cos (żarówka) chciałem to zmienic na xenon ale nie wiem nawet jaki i co to jest co tam siedzi i jak wymienic? z całym korkiem czy tylko wkład (zarówke) sie wymienia. zgłupiałem bo nigdy z tym sie nie trafiłem zazwyczaj podstawowe H1, H7. z góry dziekuje za pomoc
Oto zdjęcia zrobiłem fotke też lampy jest ona producenta HELLA, w dalszym ciagu nie wiem co to jest i co za palnik mam tam dać.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony 2013-05-09, 23:26 przez Fredziu89, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytaj co na niej pisze. Nawet na marketówie pisze że jest to np. H7 marki Portfel o napięciu 24. Weź ja w rękę idź do sklepu i poproś o taką samą...
BMW E46 320d by Kanar
/viewtopic.php?t=16634
/viewtopic.php?t=16634
- sikorka15
- Zaawansowany forumowicz
Pablo ale przeciez on ma soczewki. Przynajmniej tak to wyglada na zdjeciu.
Wyczytalem na innym forum ze zarniki w aso 150zl.
A wymiana ich:
W e39 ostatnio to robilem...zajelo mi to 15 minut...trzeba odlaczyc przetwornice coby bezpieczniej bylo i odkrecic 3 sruby ktore trzymaja oprawke zarnika...po odkrecenie delikatnie przekrecic oprawke i pociagnac i juz mamy po robocie, wyciagamy zarnik i zastepujemy nowym...
E39 nie mam. I ori lamp tez nie mam u mnie wszystko na chinszczyznie (na wierzchu wszystkie kable i przetwornice wiec prosto podlaczyc) wiec moje sugestie raczej traktuj jako wskazowki( bo moge sie z czyms mylic ).
Jesli masz spryskiwacze i samopoziomowanie to w lampach masz juz sa przetwornice. Oznacza to ze wystarczy ze zakupisz same zarniki do lamp i bedzie ci wszystko smigac.Moloch pisze:No ale spryskj masz? Samopoziomowanie też?
Wyczytalem na innym forum ze zarniki w aso 150zl.
A wymiana ich:
W e39 ostatnio to robilem...zajelo mi to 15 minut...trzeba odlaczyc przetwornice coby bezpieczniej bylo i odkrecic 3 sruby ktore trzymaja oprawke zarnika...po odkrecenie delikatnie przekrecic oprawke i pociagnac i juz mamy po robocie, wyciagamy zarnik i zastepujemy nowym...
E39 nie mam. I ori lamp tez nie mam u mnie wszystko na chinszczyznie (na wierzchu wszystkie kable i przetwornice wiec prosto podlaczyc) wiec moje sugestie raczej traktuj jako wskazowki( bo moge sie z czyms mylic ).
Sorki patrzylem na telefonie przedtem i mi nie wyswietlilo tej fotkisikorka15 pisze:Pablo ale przeciez on ma soczewki.
bo kolega kolegi napisał...Wyczytalem na innym forum ze zarniki w aso 150zl.
Nowy ori żarnik w sklepie to koszt okolo 220-240zł w aso cos kolo 300zł szt
Skad wyciagnoles takie pierdoły ??sikorka15 pisze:w lampach masz juz sa przetwornice.
Przetwornice sa TYLKO i wyłacznie w lampach z xenonem do zwykłych żarówek niema żadnych przetwornic a producent nie bedzie komus robił prezentu za mase pieniedzy bo ktos moze kiedys bedzie chcial wsadzic xenon.
Poliftowe lampy z ori xenonem kompletne (uzywki w bdb stanie) to koszt okolo 1600-1800zł komplet
Najtansze rozwiazanie u ciebie jesli chcesz xenon to zestaw Hid i przejsciówka jak pisałem wczesniej chyba ze chcesz ori to licz sie z poteznymi kosztami.