Jakie mam kupić opony na felgi konkretnie chodzi o rozmiar , sa to 17-stki przednie 2 szt. mają 8 cali a 2szt. tył mają 9cali , nisko profilowe opony żeby wyglądały jakby były naciągnięte na felgi
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 14:25 przez Darkshine, łącznie zmieniany 2 razy.
¯eby były fajnie naciągnięte to na tył 215/40 a na przód hmmmm 205/40 o ile dobrze pamiętam masz 316 to takie nie za szerokie opony nie powinny autka obciążyć i naciągnięte będą. Ja na 8,5" zakładam 215/40 to ty będziesz miał troszkę bardziej naciągnięte.
Ja mam przód 205/50 ( chce zmienic na profil 40 ) i tył mam 215/45 gdzie przednia felga jest 7,5" a tylnia 8,5" tył jest naciagniety fajnie ale przód u mnie nie jednak jak bedziesz mial profil z przodu 40 na 8" feldze bedzie super wygladac.
Tutaj masz fotke jak wyglada 215/45/17 na 8,5" feldze
nio na przód 8 cali felga i opona 205/40 ale bardziej mnie zastanawia tył nie będzie tam problemów z założeniem 215/40 na felge 9 cali : :,Bo mam felgi podobne do Baracusa tylko o 0,5 cala większe
Ja z tyłu mam 235/40 i 10" fela, a przód nie jest tak bardzo naciągnięty na tej 8,5" dlatego pisze że 9" z opona 215 będzie ideal Mi jak wczoraj zakładali te 235 na 10" to nieżle sie starali ale wszystko da się zrobić.
A to z tyłu masz 10 cali no to fajno a obcierają ci te laćki bo ze zdjęć widze że nie masz poszerzeń nadkoli bo pasowałem felge przednią i wystaje ok 10-15 mm, a tył jeszcze nie wiem bo mam ranty w polerce
Przed zmianą sprężyn obcierały ale tylko przy większych prędkościach i jeździe na muldach na prostej drodze nie, teraz nie wiem, najwyżej zawalcuje blachę od wewnątrz nadkola. Zresztą u ciebie inaczej będzie i tak bo masz węższe felgi.
ja mam na 8" 215/40. Nie polecam ci 205/40 bo to juz bedzie masakra. jest bardzo twardo i latwo felge skrzywic na drodze. Na 9" zaloz 225/40 a na przod 215/40. Jesli na te 8" z przodu nalozysz 205/40 to auto z przodu siadzie ci w dol o ok 1,5cm wzgledem tego hjesli na 8" bys zalozyl 225/45/17 tak jak powinno byc ksiazkowo.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
No i oki przyłożyłem ostatnio fele przednią i wystaje mi poza obrys samochodu ok 1-2 cm, i wydaje mi się że będe musiał poszerzać nadkola tyłu nie sprawdzałem jeszcze bo mam ranty w polerce, i oto mam drugie pytanie czy będe musiał i ile by mnie to kosztowało
to bedziesz musial sporo naciagnac. A jakie masz teraz obnizenie?? Moze da sie amszynka ponaciagac, a jak nie to do blacharza i malowanie bokow auta. +/- 1000zl malowanie plus blacharka. Mysle ze moze cos kolo 1500zl
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
Z obniżeniem niewiem jak jest na oko mi wygląda przód 40 tył 60 ale na 100% nie powiem bo już taką ją kupiłem teraz czekam na odpowiedz daro16v ile będe musiał wybulić za wyciągnięcie wszystkich nadkoli, i tak to miałem w planach ale nie spodziewałem się że to tak prędko będzie no a najwcześniej w piątek będe wiedział czy już mi wypolerowali ranty i czy będe je już mógł wziąść bo chce przymieżyć tylną fele ( 9 cali )