[E36] Felgi z rantem do E36

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

[E36] Felgi z rantem do E36

Post autor: korona »

Jak wam się podobają te felgi na moim aucie? (kliknij żeby powiększyć)

Obrazek

Obrazek

Ma ktoś zdjęcie E36 z baaardzo szeroką felgą z przodu? oczywiście z rantem jak na zdjęciach powyżej
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 13:43 przez korona, łącznie zmieniany 2 razy.
Pietrek ///M3evo

Post autor: Pietrek ///M3evo »

Mi sie podoba.
teraz mi sie przypomniało ze ja mam jeszcze Brocki do sprzedania 8,5 i 10 na tył. Duży rant!!!!
Załączniki
f861c538effe3cb6med.jpg
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

Masz gdzieś zdjęcie przodu? Jakie tam jest ET i szer?
Pietrek ///M3evo

Post autor: Pietrek ///M3evo »

8,5 et13 ogólnie broki robia duże wrazenie szerokiego rantu bo gwiazda jest do konca felgi i nie ma tego co w skręcanych ze śruby niszcza efekt zobacz zdjecia na moim profilu lub zapraszam do mnie do przymierzenia daleko nie masz :wink:
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

Nie darło ci to? Te też są 8,5 ET15 i na niskim zawieszeniu i oponie 225x45 przód przydziera, albo węższa opona, albo poszerzanie błotników (od razu 4szt, ale nie bardzo sie chce za to brać bo już nie będzie odwrotu...)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

korona, Pietrek ma M3 a tam jest inna zawiecha i inaczej piasty wiec wchodza teoretycznie szersze fele. W naszych e36 niestety jest inaczej juz. Na oponie 205/40 nie powinno nic obcierac. Takie slyszalem opinie na temat felg 8,5" et13
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

205/40R17 to bym nie założył, taka mała opona wogóle nie pasuje do tego auta, zewnętrzna średnica musi pozostać bez zmian lub byś troszkę mniejsza ale nie 4cm różnicy... 205/45 mógłbym wypróbować choć to też za małe

PS. Różnice w zawieszeniu M3 nie mają wpływu na ET felgi jakie pasują do tego auta - pod tym względem ma takie same możliwości jak reszta E36 - nie wiem skąd macie takie info... Może komuś się coś wydawało, ale potwierdzenia w faktach to nie ma (jeśli ktoś uważa inaczej prosze podać wiarygodne źródło - stawiam browara)
adamwsb

Post autor: adamwsb »

wyglada na tych felgach bardzo ciekawie :D a tyl Ci nie obciera ?? bo tak widze to zdjecie z boku i to tak wyglada jakby te kolko troszke wystawalo poza auto
Awatar użytkownika
tomash
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: tomash »

Obrazek
Obrazek
Obrazek

8,5 Cala ET13
Opony 205/40
:twisted:
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

tomash, zabardzo tam nic nie widac na tych fotach.
przemek

Post autor: przemek »

fajne felgi ale te od Piotrka lepsze
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

205/40 wyglądają śmiesznie i nieproporcjonalnie. Nie jestem zwolennikiem obniżania auta oponami :neutral: auto ma iść w dół na zawieszeniu, a średnica zewnętrzna koła ma być nie zmieniona.
tomash - te OZ Futura też fajne ale tam jest rant "łamany" a mnie interesują zdjęcia aut z rantem jak w tych OZ Ceres na moich zdjęciach, lub np Borbet A.

PS Moje OZ są do sprzedania, jest ogłoszenie jak by ktoś chciał
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

korona pisze:205/40 wyglądają śmiesznie i nieproporcjonalnie. Nie jestem zwolennikiem obniżania auta oponami
mi nie chodzilo zeby obnizyc auto oponami tylko o to zeby nie obcieralo o nadkola. Inaczej nie zalozysz takiej felgi z takim rantem bez obcierania. Chyba ze takie fele jak ja mam. Nic wiecej niestety. Albo adam ma z przodu 8,5" et13 a tyl 10".
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

Na 17" w E36 powinno być 225/45, opona 205/40 ma 40mm mniejszą średnicę czyli auto obniży się 20mm, licznik przekłamuje pokazując 100km/h przy rzeczywistych 93km/h a koło wygląda jak z innego auta, wnęka koła jest za duża. 205/50 jest prawidłowym rozmiarem a szerokość ta sama.
Wczoraj pasowałem to do E46 z seryjnym zawiasem - nie było szans by coś przydarło mimo że mocno się starałem :wink:
Obrazek
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: k64 »

korona nie wiem czy widziales jak u mnie wygladaja brocki na zywo, ale nadkola wyciagniete sa i zawiecha gwint najtwardsze chyba jakie moze byc, te same brocki co w m3 - ale piasta oczywiscie z 1,8 :569:

Obrazek

Obrazek

i jak dla mnie jak ma byc nisko i szeroko to BROCK B1 sa KING jak dla BMW E36 .

brat ma jeszcze kultowe stare borbet A (- 16 , obie 9 szerokie , et 15, ) w swojej buni, juz daje foto :mrgreen: ale 16 chyba za male beda pod twoja moc :cool:

Obrazek

to tyle odemnie :) pozdro
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
ODPOWIEDZ