Witam. Czy ktoś mógłby mi opisać (najlepiej obrazkowo) jak otworzyć lampy w moim 330d żeby wyczyścić klosze i zamontować ringi ? Rozmyśliłem się z tymi ksenonami bo trochę za dużo dłubania,a bezpieczne będzie zrobienie tych lamp,które mam na cacy.
PS: Jakie ringi najlepiej kupić, żeby były żywotne i przede wszystkim ładne.
Poluzować śruby na kloszach, poodpinać zaczepy z listewek pod kloszami, tylko delikatnie bo są łamliwe - zaczynając od strony wewnętrznej. Długi płaski śrubokręt.
Nie musisz ich do końca zdejmować - muszą tylko odejść do przodu.
Kolejny krok - zaczpy na kloszu - do okoła i gotowe. (na górze chyba 2, na dole 3)
Nakładka klosza nie jest klejona więc możesz szarpać bo brud niekiedy skleja...
Powodzenia.
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bez!!!
Zapomniałem o kierunkowskazach, na rancie błotnika są okrągłe otwory - musisz wsadzić, może śrubokręt,pionowo od góry, aby nacisnąć na zacisk mocujący kierunkowskaz...
Wciskasz i wysuwasz kierunek, dopiero później zaczepy na kloszu.
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
darcyn pisze:ja z początku myslalem ze mam brudne lampy od srodka a kazalo sie ze trzeba je spolerowac i nie potrzebnnie rozbierałem lamoe. teraz mi paruje
W którym miejscu spolerować ?? Od przodu czy od środka ??
Nie robiłem jeszcze zdjęć, ale przyglądałem się moim lampom i jest problem one z zewnątrz są gładkie. Od środka są brudne od parowania, gdzieś się dostaje woda to paruje i pozostawia nieciekawe ślady.