co to jest short shifter chyba nie musze mówic
dla niewtajemniczonych jest to inny mechanizm dźwigni zmiany biegów skracający o ok 35% czas zmiany biegów;)
kupujecie short shiftera za 99 zeta + wysyłka
i przerabiacie w następujący sposób:
potem wyjmujemy fabryczny mechanizm:)
tak to trzeba spolerowac i podciąc
koło czarnej uszczelki smarujemy trochę silikonem żeby tłumił drgania:)
i potem wklejamy na mocnym kleju jak akurat wkleiłem na dużej ilości kleju o konsystencji cjanopanu ale do metalu typowo:)
Rezultat biegi wbija sie jak w porsche:) ( wiem co mówię, śmigałem kilka razy 911 szefaB):))
[E46] Short shifter jak zamontowac
[E46] Short shifter jak zamontowac
Ostatnio zmieniony 2010-02-23, 17:18 przez cziter, łącznie zmieniany 2 razy.
też polecam wczoraj montowałem ten,
udało mi się go zamontować bez rozwalanie starego koszyka plastikowego gdzie siedzi drążek. ale bez wejsca pod auto się nie obyło, musiałem go wybić do góry od spodu.
faktycznie chodzi sztywno ale przynajmniej nie musze tyle machać reką i przy wyprzedzaniu szybciej sie zbiera na wysokich obrotach.
ja wylicytowałem za 37zł. i zadnych drgań nie przenosi więc nie ma sensu kupować i przerabiać tego z tłumikiem drgań. jak ten co mam pasuje bezproblemowo.
udało mi się go zamontować bez rozwalanie starego koszyka plastikowego gdzie siedzi drążek. ale bez wejsca pod auto się nie obyło, musiałem go wybić do góry od spodu.
faktycznie chodzi sztywno ale przynajmniej nie musze tyle machać reką i przy wyprzedzaniu szybciej sie zbiera na wysokich obrotach.
ja wylicytowałem za 37zł. i zadnych drgań nie przenosi więc nie ma sensu kupować i przerabiać tego z tłumikiem drgań. jak ten co mam pasuje bezproblemowo.