[E36] Ori lusterka M3 a podróbki

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
jarku

[E36] Ori lusterka M3 a podróbki

Post autor: jarku »

Wydaje mi się że, coniektórzy widząc lusterka inne niz standard w E36 uważają je za oryginalne m3 - mimo że wyraźnie różnią sie od oryginałów m3
Gro lusterek to tanie podrobki, cenowo rzędu kilkadziesiąt zł/para natomiast oryginały to koszt kilkaset zł
Jak je odróżnić by sie nie naciąć? wytarczy sie im przyjrzeć i samemu sie rozróżni - najlepiej pokażą to zdjęcia:

podróbki/zamienniki - obudowa i czesc adaptera to jeden zespół - mocowanie na wcisk albo na spręzynkach :grin: , do tego mozna dokupic adapter do praktycznie każdego auta i cieszyć sie np w oplu lusterkami m3 :mrgreen:
obudowa:
Obrazek
jak ktoś zaszaleje to moze mieć z kierunkami, chrom lub carbon, bogatsza wersja ma elektryke i podgrzewanie:
Obrazek
adapter:
Obrazek

w oryginałach obudowa i adapter są osobno, montowane na wcisk - trzyma bardzo mocno ze trzeba sie natrudzić by je rozłączyć, adapter jest aluminiowym odlewem wyprofilowanym do obudowy lusterka, są TYLKO elektrycznie regulowane i chyba tylko podgrzewane, sa tez w wersji europejskiej i UK; spotkalem sie z dwoma rodzajami - może to sa przed i polift?(jesli nie niech mnie ktoś poprawi..)
Obrazek Obrazek

i drugi:
Obrazek

w każdym razie na pierwszy rzut oka nie trzeba byc wyjątkowo spostrzegawczym by odróznić oryginały od podróbek....

miło jakby ktoś wrzucał jakieś fotki i na ramach forum można było jednoznacznie określić czy to bubel czy oryginał...
Awatar użytkownika
tomash
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: tomash »

Kebab 325
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kebab 325 »

w takim razie mam ori. lusterka m3 :P sa one wciskane na 3 takich grzybkach co naprawde cza sie natrudzic zeby je rozlaczyc Pozdrawiam :bmw:
meeega zglebione ;)
jarku

Post autor: jarku »

no tak, jesli te drugie to hagus to wychodzi że ori lustra M mają jeden kształt, różnią sie tylko czy ruch prawo- czy lewo-stronny..
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

jarku jutro wrzóce fotki lusterek , naszykuj kratke Lecha zielonego :) albo 300zl jak chcesz kupić lusterka , pozdrawiam .
ODPOWIEDZ