[E36] Wymiana tylnej klapy - sedan

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
szczepan03
Małopiszący

[E36] Wymiana tylnej klapy - sedan

Post autor: szczepan03 »

Witam.
Dzisiaj próbowałem robić poprawki lakiernicze tylnej klapy ponieważ zaczęło puchnąć spod lotki. Wyszło to tragicznie i chyba się nie obędzie bez zmiany klapy (szukam już w kolorze), dlatego chciałem was zapytać czy spasuje klapa od coupe do sedana? czy sam montaż jest trudny (kable, zamek centralny i co tam jeszcze jest)? jak wygląda montaż klapy kompletnej z kablami i ze wszystkim?
Druga opcja to oddać do blacharza ale raczej się to nie kalkuluje, trzeba trochę szpachli i polakierować a kompletną klapę znajdzie się już za ok. 200zł.
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Z coupe do sedana nie spasuje napewno
Obrazek
bujalek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: bujalek »

Na Allegro spokojnie do 200 zł kupisz klapę. Lakiernik nie powinien ściągnąć kokosów za pomalowanie gołej klapy. A z montażem też dużo roboty nie ma. Mi bardzo pomaga książka "Sam naprawiam samochód". :mrgreen:

Sam planuje taką wymianę bo poprzedni właściciel zawalił i mam parę bąbelków na krawędzi dolnej. :sad:
szczepan03
Małopiszący

Post autor: szczepan03 »

Dzisiaj obejrzałem 2 klapy w moim kolorze ale ich stan zostawia wiele do życzenia. Zastanawiam się czy czasem nie zrobić mojej u lakiernika, albo zostanie zakupić na allegro z wysyłką a to już nigdy nie wiadomo bo na zdjęciach nie zawsze wszystko widać. Może macie namiary na w miarę dobrego i nie drogiego blacharza?
ODPOWIEDZ