[E46] Coupe felga 10 cali wypychanie nadkoli robi ktoś?
[E46] Coupe felga 10 cali wypychanie nadkoli robi ktoś?
Witam czy ktoś z okolicy ma sposob na naciaganie nadkoli, jesli ewentualne odpryski lakieru bedą to nie problem pomaluje mam felgi na tył 10 cali z et15 i chce to jakos spasować, podobno to ET do e39 na ale coż, pytalem na innym forum ale odradzają a ja uparty chce pokombinowac.
tak to wyglada na nie obnizonym w planach gwinta zamontuje obecna opona to 235/45/18 ale chce dać 235/40/18
poradzi ktoś coś
tak to wyglada na nie obnizonym w planach gwinta zamontuje obecna opona to 235/45/18 ale chce dać 235/40/18
poradzi ktoś coś
po pierwsze felga szału nie robi i jesli pod ta felge chceesz wyciągać zdrowe nadkola to dla mnie to mija sie z celem a dwa , jesli juz tak bardzo chcesz zostac przy opcji tej felgi , to zaloz wezszy profil , ja z tyłu mialem 35 , delikatnie muśniesz nadkole wyciagarka i niebedzie problemu
ps. w e36 10 cali duzo bardziej wystaje
ps. w e36 10 cali duzo bardziej wystaje
ok dzieki za podpowiedzi zaczne od gwintu i ustawienia kąta jak cos z tego bedzie to dam mniejszą oponę ale nie chciał bym dawać mniej niz 235/40 bo jak dam 35 to troche juz za malo przy naciagnieciu opony i naszych dróg. co do tych nadkoli to jeszcz bedę sie pytał bo nigdy nie zaklepywalem ich i nie chce tego tam zmasakrować... najpierw muszą przyjsc do mnie sruby dłuzsze i pierscienie centrujące... rozwazam tez przetoczenie na wieksze ET felgi ale chyba sie wstrzymam z tym puki co.
ale i tak najwiekszy problem to nie spasowanie tego a komentarz mojej dziewczyny na widok wystającego koła.
ale i tak najwiekszy problem to nie spasowanie tego a komentarz mojej dziewczyny na widok wystającego koła.
mam problem załozylem to koło ET13 8.1/2 cala na przód i przy oponie 235/45/18 ociera o nadkole pokazane na zdjęciu czy moze mi ktoś poradzić czy jak dam oponę 225/40/18 to przy zakłądaniu gwintu będzie szansa ze auto idąc w dół zrobi luz właśnie w natkolu u dołu????
Ostatnio zmieniony 2010-09-29, 18:37 przez incoming, łącznie zmieniany 1 raz.
kupilem to z takimi oponami dlatego chce to zmienić dodatkowo jest male ET13 a masz chociaż mały naciąg opony na tej feldze 8.5 ?? z tyłu bede dawać 235/40/18 na 10 cali i bedzie taki średni naciag, fajnie jak by też przód troche miał zeby się to zgrywało.Tomek pisze:Coś ty to za balony wsadził?? Na 8.5" dać 235/45?? Nie ma bata żeby nie obcierało Ja mam na 8,5" z przodu dane 225/40/18 i nie obciera nic
[ Dodano: 8 Październik 2010, 15:45 ]
ma ktoś maszynke do wypychania nadkoli?? widzialem na allegro za 500zł moze ktoś chce kupic i jakoś sie dogadamy bo szkoda dawac 500zł i raz ją uzywac.
Słuchajcie mam pytanie jak to jest właśnie z tymi oponami wąskimi bo ponoć do bmw e46 opona 215/40/18 8.5J na przód to za mało tak mi powiedział ktos z innego forum ze nie ma takiej opony w ideksie bmw o co cho???Tomek pisze:Mam lekki naciąg Ale mam zamiar wymienić oponki jak mi się uda Z przodu na 205 a tył na 215
A co do maszynki to kupuj, kupuj bo sam to chętnie u siebie zrobię pod 10"
no nie ma bo w indeksie nie podają rozmiarów do naciągu, tylko podają takie rozmiary żeby było wg jakiś tam zasad bezpieczeństwa itp
[URL=http://www.fotosik.pl]