Witam, wlasnie niedawno kupilem zawieszenie gwintowane fk ak street no i przymierzam sie do zalozenia go, jednak z tego co wiem bede potrzebowal dystansow. Jakie dystanse powinny byc przy feldze 18cali szerokosci 7.5 lub 8J opony 235/40 i 245/40? et 47. Wersja zimowa.. 15 cali 7J et47 <felgi ori z e46> ?
moze napisze inaczej czy dystanse 15mm dadza rade? czy jednak musza byc 20mm badz wieksze. I jeszcze ciekawi mnie jakie lepiej kupic przelotowe czy przykrecane do piasty
Ostatnio zmieniony 2010-11-11, 21:19 przez Matt87, łącznie zmieniany 1 raz.
zeby ci nie ocierało o gwint przy takim et hmmm ja mam zimowe et35 i mam dystans jak sie nie myle 5 mm (dzięki krzyś) , ty bedziesz musiał miec z 15mm zeby to odsunąc od amora i sprezyn.
Idzi i mam rozumiec ze na 18stce tez bedzie dobrze z takim dystansem, jaki lepiej wybrac przelotowy czy przykrecany do piasty..nawiasem mowiac slyszalem ze przy dystansach lekkie bicia moga byc..
Wdłg mnie to ci wystarczy do tych 18. No takie grubosci dystansaa juz lepiej miec przykrecane do piasty. A jak sie taki dystans zachowuje to nie wiem. Jak jest dobrze wytoczony to nie powinno byc zadnych bić, chyba ze jest nierówny.
juz ten sezon tak jezdzilem 7,5J przod 235/40 a tyl 245/40 niestety innych uzywanych(wezszych) opon w takim powiedzmy zadowalajacym stanie nie mialem okazji kupic, w koleinach fakt ciagle trzeba trzymac kierownice.
na 18" felgi prawidolo powinienes miec przod 215/40 oraz tyl 225/40.
Teraz cierpi twoja pompa wspomagania z taka opona na przodzie oraz portfel z wiekszym spalaniem nie mowiac o stracie mocy
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
masz racje..samochod wolniej sie zbieral a spalanie podskoczylo o ok 0,5l moze troszke wiecej, jakby byl chetny to sprzedalbym te felgi wraz z oponami i kupil inne 18stki badz 17stki, ale poki co chetnych brak wiec pozostaje mi jezdzic na tym na przyszly sezon.