[E46] Pytanko odnośnie bezpieczników.
Z tego co teraz widze to miałem troszke inna rozpiske... Wg tej Twojej powinniśmy sprawdzić bezpiecznik nr 38. Pokrywa się to z tym co przed chwilą znalazłem w sieci:Artur330d pisze:Bo jest oświetlenie przeciwmgłowe opisane ale tylne, nie przednie, bo sprawdzaliśmy ze Zdziaszkiem ostatnio .
ABS ASC 33,53,56
Airbag 11 zegarek w liczniku 43
Hak 44
Sterowanie lusterek 31 pompa paliwa 54
Składanie lusterek 57 moduł Swiateł 9,32
Uchylanie okien (tylko kupe) 71 sterownik silnika 29,30
Światło w słoneczniku to takie do makijażu 6 navi 7,41
Bordkomputer 9 halgeny spryskiwacze 38
Bordmonitor 7,41 radio 7,41
Światło stop 9 czujnik deszczu 15
Gniazdo diagnostyczne 30 kontrola cisnienia w oponach 31,69
Awaryjne 49,67 wsteczne światło 27
DSC 33,40,53,56,61 spryskiwacz szyby 49,52,59
PDC 24 szyber dach 46
pipczak 5,55 poduszki boczne 11
Szyby 71 grzanie siedzen 50
Szyby przód 48,49 el siedzenie kierowcy 65
Otwieranie garażu 26 el siedzenie pasazera 70
Schowek52 roleta 12
Podgrzewanie lustra pasarzera25 szpera 14
podgrzewanie tył szyby 68 telefon 7,39
ogrzewanie 28 elektro zawory wody62
światła wewnątrz 49,52 centralny 49,60
lustro wew fotochrom 24,67 centralny bagaznika 52
licznik 10.34,43 zapalniczka 47
klima 28,62,63 grzanie świec diesel 64
47 - Zapalniczka dla palaczy papierosow, cygar, jointow i innych swinstw.
43 - Deska rozdzielcza a miedzy innymi malutki wyswietlacz diagnostyczny oraz wtyczka OBDII lacza wewnatrz samochodu.
26 - Pilot do zdalnego otwierania drzwi garazu (wolna wtyczka znajdujaca sie obok silnika szyberdachu)
28 - (w zaleznosci od modelu) bezpiecznik obsluguje modul do obslugi ogrzewania i klimatyzacji, wentylator ogrzewania, kompresor klimatyzacji, tylni odmrazacz szyby
37 - elektryczny wentylator klimatyzacji
52 - "General control unit" glowny modul obslugujacy miedzy innymi: swiatlo w schowku, latarke, swiatlo w bagazniku, pompke spryskiwacza, zamek centralny, swiatla wewnetrzne itd
Sprawdź a jeśli nic to nie pomoże to będziemy dalej kombinować
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
Panowie, a ja mam taki dziwny przypadek.. Mam podgrzewane luserka.. Tzn lewe grzeje, prawe nie... Sprawdzam bezpiecznik nr 25, takiego bezpiecznika nie ma, a nawet jak chcialbym go wlozyc to w skrzynce bezpiecznikowej nie ma w tym gniazdku (nr 25) stykow na bezpiecznik ;/ tzn nie ma tych blaszek ktore lacza bezpiecznik, czy ktos by mogl zobaczyc to u siebie? moje auto to 320d 99r sedan. Chyba, ze mam coś kombinowane z tymi lusterkami.. Lewe grzeje, w prawym nei mam napięcia na przewodach do lusterka.
A sprawdź jak jest u Ciebie z bezpiecznikiem odpowiedzialnym za
grzanie szyby na rufie
U mnie lusterka zaczynają grzać po włączeniu ogrzewania tejże właśnie szyby.
To samo jest z podgrzewaczami dysz spryskiwaczy, ale to już poniżej +4°C
Może lusterka i szyba jest u Ciebie pod jednym bezpiecznikiem, w co wątpię
grzanie szyby na rufie
U mnie lusterka zaczynają grzać po włączeniu ogrzewania tejże właśnie szyby.
To samo jest z podgrzewaczami dysz spryskiwaczy, ale to już poniżej +4°C
Może lusterka i szyba jest u Ciebie pod jednym bezpiecznikiem, w co wątpię
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wiem od czego to jest zależne ale spotkałem się już z tym problemem w kilkanaście e46 ze lusterko lewe cały czas grzeje a prawe nie.
Gdy kupiłem swoja coupe to lewe grzało cały czas a prawe nie. Gdy wymieniłem lustra na m3 to grzeją mi oby dwa ( lewe i prawe) wiec podejrzewam ze w tych starych (prawym) była uszkodzona „mata” – wkład.
Spotkałem się tez na forach ze idzie przerobić lusterka (grzanie)ze jak się włączy ogrzewanie tylniej szyby to będą grzały się lustra (musze tak u siebie zrobić)
Gdy kupiłem swoja coupe to lewe grzało cały czas a prawe nie. Gdy wymieniłem lustra na m3 to grzeją mi oby dwa ( lewe i prawe) wiec podejrzewam ze w tych starych (prawym) była uszkodzona „mata” – wkład.
Spotkałem się tez na forach ze idzie przerobić lusterka (grzanie)ze jak się włączy ogrzewanie tylniej szyby to będą grzały się lustra (musze tak u siebie zrobić)