[E36] 316 nie chce podawac paliwa ....

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
YYari
Zaawansowany forumowicz

[E36] 316 nie chce podawac paliwa ....

Post autor: YYari »

mianowicie chłopaki/panie mam taki problem od jakiegos czasu moje auto nie chce jezdzic na benzynie( benz+ lpg ) na lpg nie ma problemu
wymienilem pompe dalej nic po wymienie podmienilem przekaznik i o dziwo zaczeło dzialac i tak działało do chwili przejazdzki ( jechalem na lpg ) mowie przerzuce na benzyne i sprawdze a tu co ? cisza nie podaje paliwa ... do tego strasznie sie dusił jak był na benzynie ciezko mu szło wkrecanie sie co moze byc moim problemem ?
Awatar użytkownika
Jacko
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Jacko »

zawalone wtryski ?? tak myśle bo pompa jak wymieniona t o i tak powinna dawać paliwo, ale jak sie dusi to daje za mało paliwka takie jest moje zdanie, zobacz kolego czy filtr paliwa czy czasem nie jest zawalony i przeczyść wtryski to powinno pomóc
YYari
Zaawansowany forumowicz

filtra paliwa nie wymieniałem i moge sprawdzic jutro jak cos :) ale wczesniej bez problemu zawsze chodziło na benzynie a to tak nagle sie zrobilo :) wiec wtryski chyba nie ale mozliwe ze filter :)
Awatar użytkownika
Jacko
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Jacko »

potem napisz czy udało ci sie wyeliminować ten ów problem :bmw:
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

instalacja sekwencyjna? Jeśli nie to sonde lub / i przepływomierz obstawiam
YYari
Zaawansowany forumowicz

niee instalacja normalna (firmy BRC ) zaraz ide sprawdzac co jest nie tak ... a jezeli mnie sie nie uda to komputer pokaze błedy ? jezeli sie podepnie ? do tego jak cos gdzie znajde dobrego mechanika ( sprawdzonego ) ktory mi ew. pomoze ?
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Może inne auto ale kiedyś ojciec miał Poloneza Atu Plus i miał ten sam problem.:) Po przejażdżkach po kilku czarodziejach zajechał do Świerklan i tam mechanik powiedział ze wtryski ma zawalone. Czyszczenie wtrysków i jak ręką odjął.
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Awatar użytkownika
Żołnierz
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Żołnierz »

Pierwsze co przyszło mi do głowy to właśnie wtryski i filtr paliwa. Ostatnio kumplowi w 335i przestał chodzić 5 gar i spadła moc. Kompresja była ok, elektryka też więc rozebraliśmy wtryski. Były całe zawalone. Całe szczęście mięliśmy pod ręką kolektor dolotowy z m60 więc wrzuciliśmy mu wtryski z V'ki i śmiga teraz jak dzika :twisted:
ODPOWIEDZ