mianowicie chłopaki/panie mam taki problem od jakiegos czasu moje auto nie chce jezdzic na benzynie( benz+ lpg ) na lpg nie ma problemu
wymienilem pompe dalej nic po wymienie podmienilem przekaznik i o dziwo zaczeło dzialac i tak działało do chwili przejazdzki ( jechalem na lpg ) mowie przerzuce na benzyne i sprawdze a tu co ? cisza nie podaje paliwa ... do tego strasznie sie dusił jak był na benzynie ciezko mu szło wkrecanie sie co moze byc moim problemem ?
zawalone wtryski ?? tak myśle bo pompa jak wymieniona t o i tak powinna dawać paliwo, ale jak sie dusi to daje za mało paliwka takie jest moje zdanie, zobacz kolego czy filtr paliwa czy czasem nie jest zawalony i przeczyść wtryski to powinno pomóc
filtra paliwa nie wymieniałem i moge sprawdzic jutro jak cos ale wczesniej bez problemu zawsze chodziło na benzynie a to tak nagle sie zrobilo wiec wtryski chyba nie ale mozliwe ze filter
niee instalacja normalna (firmy BRC ) zaraz ide sprawdzac co jest nie tak ... a jezeli mnie sie nie uda to komputer pokaze błedy ? jezeli sie podepnie ? do tego jak cos gdzie znajde dobrego mechanika ( sprawdzonego ) ktory mi ew. pomoze ?
Może inne auto ale kiedyś ojciec miał Poloneza Atu Plus i miał ten sam problem. Po przejażdżkach po kilku czarodziejach zajechał do Świerklan i tam mechanik powiedział ze wtryski ma zawalone. Czyszczenie wtrysków i jak ręką odjął.
Pierwsze co przyszło mi do głowy to właśnie wtryski i filtr paliwa. Ostatnio kumplowi w 335i przestał chodzić 5 gar i spadła moc. Kompresja była ok, elektryka też więc rozebraliśmy wtryski. Były całe zawalone. Całe szczęście mięliśmy pod ręką kolektor dolotowy z m60 więc wrzuciliśmy mu wtryski z V'ki i śmiga teraz jak dzika