[e46] 330d dobór tarcz i klocków
[e46] 330d dobór tarcz i klocków
Witam! W ostatnim czasie niestety pokrzywily mi sie tarcze hamulcowe... Pierwszy raz bede wymienial tarcze w swoim BMW i niewiem na jaka firme tarcz sie zdecydowac: ATE ? ZIMMERMAN ? BREMBO ? I czy do zestawu dorzucic klocki z tej samej firmy co tarcze ?? Chetnie wyslucham waszych doswiadczen, szczegolnie kolegów ktorzy tez maja duze motory...
NO SPEED NO FUN
darcyn pisze:
zadowolony jest z mikody? do czego to założył? tico?
No aleś ty śmieszny ha ha ha no boki zrywać z takimi tekstami to do "dlaczego ja" byś sie nadawał
e46 taki jak twój primo tylko 320d
że takie: http://imageshack.us/f/705/mikoda.jpg/
mikody tylko wychodziły nawiertane nacinane , eh darcyn poczytaj troche na temat mikody sa to najlepsze tarcze do 150 zł tylko ze do niego jak mowisz wypadalo by tez dobry klocek sportowy, ja mam z mayla za 100 zł sztuka i jest kosa do tego klocki ferodo i jestem b.zadowolony .
Lukas to zamiennik trw , wiec ponizej trw nie wchodz .
Zimmerman slyszalem czytalem o nich duzo i jak chcesz cos dobrego to mysle ze to b.dobry pomysl . Z brembo odpusc to juz nie to co kiedys i w kazdym sklepie mowia ze brembo to juz nic dobrego .
No wiesz kolego mozemy Ci cos doradzić ale daj jakis przedział cenowy . Czy to tylko przod , tyl i do ilu $$$$
Lukas to zamiennik trw , wiec ponizej trw nie wchodz .
Zimmerman slyszalem czytalem o nich duzo i jak chcesz cos dobrego to mysle ze to b.dobry pomysl . Z brembo odpusc to juz nie to co kiedys i w kazdym sklepie mowia ze brembo to juz nic dobrego .
No wiesz kolego mozemy Ci cos doradzić ale daj jakis przedział cenowy . Czy to tylko przod , tyl i do ilu $$$$
-
- Zaawansowany forumowicz
powiem wam tak umnie na warsztacie do BMW każdej bo cena fajna montujemy albo ATE albo Textar aaa i jeszcze jest Bosch i żadnych reklamacji !!;D no i jakie tarcze takie najlepiej klocki tyle z moje doświadczenia
[ Dodano: 1 Wrzesień 2011, 23:01 ]
aaa Łukaszu 330d myślę ATE a do felg ceramiczne też z ATE ale troszkę droższe ...
aaa Łukaszu 330d myślę ATE a do felg ceramiczne też z ATE ale troszkę droższe ...
cena do 700zl za komplet na przód(2xtracze+klocki)Orange pisze:No wiesz kolego mozemy Ci cos doradzić ale daj jakis przedział cenowy . Czy to tylko przod , tyl i do ilu $$$$
kamcio19881 pisze:powiem wam tak umnie na warsztacie do BMW każdej bo cena fajna montujemy albo ATE albo Textar aaa i jeszcze jest Bosch i żadnych reklamacji !!;D no i jakie tarcze takie najlepiej klocki tyle z moje doświadczenia
mowisz o klockach ceramicznych ?
NO SPEED NO FUN
-
- Zaawansowany forumowicz
2 rodzaje? przod jest 325x25 a tyl 320x22, a pisalem przeciez ze maja byc na przod....kamcio19881 pisze:priomo masz 2 rodzaje tarcz zależy od średnicy taka najbardziej prawdopodobna kosztuje 240 jedna z ATE i klocki Ate ok 250 i czujnik Ate 30 .... tak to się kalkuluje
Zastanawiam sie nad Zimmermann sport i klocki zimmermann vs. Ate power disc i klocki ate ceramic
NO SPEED NO FUN