Dziwny problem!!! pomocy

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
bubuu19
Zaawansowany forumowicz

Dziwny problem!!! pomocy

Post autor: bubuu19 »

Ludzie mam e36 coupe 1.8is z 97r. Jadę sobie autem tak powyżej 70km/h i przy gwałtownym ( w ogóle jak nacisnę mocniej na hamulec) hamowaniu zaświeca mi sie lampka przy podsufitce i uchyla mi się delikatnie szyba od pasażera !! puszczam hamulec , lampka gaśnie szyba się domyka.

Co jest !!! pomocy.
Awatar użytkownika
pr0sty
Zaawansowany forumowicz

Post autor: pr0sty »

Hmm to nie naciskaj już nigdy więcej bo za którymś razem katapulta Ci się włączy. A tak na poważnie to jakieś czary mary hokus pokus. Jak można Ci pomóc skoro nic nie napisałeś o aucie i jego przeszłości, co było grzebane, naprawiane...
Awatar użytkownika
Susek
Przyjaciel klubu

Post autor: Susek »

Grzebałeś przy szybach coś ?? możliwe że komputer głupieje przez zmianę lub usunięcie jakiegoś czujnika lub bezpiecznika, możliwe że pomoże adaptacja komputerowa tego silnika (lub czujnika domykania), jeśli nie spróbować adaptacji całego kompa... czyli jakby reset i wprowadzenie fabrycznych ustawień.

Tak jak napisał kolega wyżej, w takim przypadku trzeba poznać wszystkie zmiany w samochodzie.
kamcio19881
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kamcio19881 »

stary.... naprawić Ci to :PP słuchaj otwórz drzwi kierowcy i tam gdzie jest zamek (1 element zamka masz w drzwiach a drugi do karoserii przykręcony) przykręcony do karoserii zobacz czy masz zamek z guzikiem tzn element zamka wiesz o co chodzi ??
bubuu19
Zaawansowany forumowicz

Tak jestem alfa i omega i wiem co poprzedni właściciele robili z autem.

kamcio19881 - wszystko jest na miejscu i czujnik działa przy otwieraniu i zamykaniu drzwi chyba że wymienić ten czujnik?
kamcio19881
Zaawansowany forumowicz

nie Przemek prawdopodobnie masz wyrobiony ten guzik tak jak ja :) a np na dziurach jedziesz to tez swiruje ?? jesli tak to go wymień lub na próbę weż tasmę i zaklej ten czujnik tak zeby był troszkę grubszy i powinno byc ok jesli pomożę wymień daną część ... ale pamiętaj ze masz ten element z guzikiem bo sa bez ...zebyś nie kupił bubla :) pozdro :) mam nadzieję ze pomogłem ...
bubuu19
Zaawansowany forumowicz

W dziurach to dopiero szleje szyba.
Dzieki wielkie za rade. Coś bede musiał pomyśleć z tym czujnikiem.
kamcio19881
Zaawansowany forumowicz

niema co mysleć wymiana ja tez próbowałem to leczyć ale dupa ... trzeba nowy ale mówie uważaj na czujnik...
ODPOWIEDZ