"pływający" wskaźnik poziomu paliwa

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

"pływający" wskaźnik poziomu paliwa

Post autor: Moloch »

Hmm panowie mam drobny problem z wskaźnikiem paliwa, otóż na postoju na równym wskaźnik pokazuje poprawny stan paliwa, jednak po ruszeniu, hamowaniu czy skręcie lewo, prawo. strzałka z paliwa rusza się proporcjonalnie do nachylenia, myślałem że to wina pływaków w nowej buni, ale po włożeniu z czerwonej jest nadal to samo, dodatkowo na wyświetlaczu stan ile można przejechać KM do pustego paku też działa w ten sposób że jak przyśpieszam to moge zrobić mniej kilometrów a jak hamuje to o jakieś nawet 40km więcej :razz: co może być przyczyną takiego zachowania tego wskaźnika? może ktoś już miał taki problem :wink:
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Wydaje mi sie że chyba coś z samym licznikiem sie stało ,jak byś umiał na chwile wsadzic inny licznik żeby sie u pewnic ,
Pływak w baku na pewno odpada tak jak piszesz

stawiam na licznik
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

w sumie mam licznik jeden w zapasie ale z 1,8 ale paliwo powinno pokazywać tak samo więc sprawdzę najwyżej z 2 zrobie 1 :mrgreen:
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

jak za działa to kliknij Pomógł :mrgreen:
Obrazek
ODPOWIEDZ