[E46] Demontaz zderzaka przód problem z Torx mechanik?

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
incoming
Zaawansowany forumowicz

[E46] Demontaz zderzaka przód problem z Torx mechanik?

Post autor: incoming »

Witam kto rozbieral zderzak przód wie o co chodzi mam problem z odkręceniem jednej sruby pod zderzakiem te co są na środku dwie gwiazdki T50 problem jest taki ze w śrubie torx wyrobiły się zęby i obskakuje, dodatkowo utrudnione jest włożenie czegoś innego bo zderzak jest od m3 i przykreca sie to na oślep od srodka nie z frontu, poleci ktoś mechanika z okolic zory rybnik który coś moze zaradzić. bo ja juz nie mam pomysłów jak ruszyć tą srubę...
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Obciąć... A ja gdzieś na garażu mam takie to Ci jedną mogę dać :P :bmw:
incoming
Zaawansowany forumowicz

Tomek pisze:Obciąć... A ja gdzieś na garażu mam takie to Ci jedną mogę dać :P :bmw:
z miłą chęcią bym ją obciął ale to nic nie da bo po pierwsze nie dojdę tam kątówką a po drugie jak odetne to i tak nic mi nie da bo ona siedzi tak z 1cm samym koncem sruby wieć odciecie łebka nic nie da. myslalem zeby dospawać do niej pręt ale to samo nie ma miejsca i za duzo plastiku.

Właśnie sprawdzałem oboje przednie i po omacku naliczyłem 3 śruby czy ktoś potwierdzi czy są 3 czy 4 jak 3 to mam dostęp żeby je odkręcić i wtedy cały zderzak zejdzie razem z odbija mi.
Awatar użytkownika
przymo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: przymo »

Odkręć z odbojami, albo z całym pasem przednim, nie ma dużo roboty, odboje są jeszcze nitowane. Potem bedziesz miał dużo lepszy dostęp więc na pewno coś wykombinujesz. Ale jak mówisz że objechałeś juz dokładnie, to jedynie nastpawaj jakąś śrube i wtedy odkręcaj.

pozdro
Obrazek
incoming
Zaawansowany forumowicz

dalem rade odkrecilem odboje a nity ubiłem. ale sruba dalej tak trzymala ze chyba faktycznie bedzie ją trzeba cos przyspawać, bo w tej belce z aluminium szybko gwinty sniedizeją, a nie byly przesmarowane.
ODPOWIEDZ