Olej przekładniowy
-
- Zaawansowany forumowicz
Olej przekładniowy
Witam,chcial bym sie podzielić moimi spostrzeżeniami dotyczącymi oleju w skrzyni biegów( zapewne to samo tyczy sie w dyfrze) Moze ktos wniesie cos nowego do tematu Zacznę od początku : Jakieś dwa lata temu po wymianie oleju ( wymiana na magneti marelli 75-90 syntetyk) w skrzyni i dyfrze biegi zaczęły nieco lżej wchodzic lecz z czasem było coraz bardziej słychac prace skrzyni az po dwóch latach postanowilem zmienic olej,pomysłem ze po wymianie na nowy skrzynia nieco ucichnie i to co zobaczyłem po spuszczeniu az mnie zatkało, ciecz (olejem tego nie mozna było nazwac) była koloru szaro czarnego i rzadka jak woda. Po wlaniu nowego skrzynia ucichła. Tak wiec nie warto oszczedzać na oleju do skrzyni bo duzo go nie wchodzi a ma wpływ na prace. Wystrzegał bym sie tez Mobila bo jest sporo negatywnych opini,ciekawe czy to kwestia podróbek czy jego wlasciowosci.
-
- Małopiszący
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Na skrzyni jest naklejka, ktora oznacza jai olej mozna lac. A jak ktos chce byc madrzejszy od BMW to pozniej sa klopoty.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
-
- Zaawansowany forumowicz
zgadzam sie,ale chodziło mi o samą jakosc oleju,bardzo szybko stracil swoje wlasciwosci(niby syntetyk) a kierowalem sie tym ze ta firma robi miedzy innymi czesci na pierwszy montaż do włochów wiec musi miec jakis wyznacznik jakosci ( swoja droga juz wiem czemu włoskie auta maja taka a nie inną opinie