[E36] e36 by KOWAL

Tutaj przedstawiamy galerie byłych autek użytkowników forum BTS
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

Post autor: KOWAL »

PRIMO, tak myślę, że zachowa ona swoje właściwości.
To jest uszczelka z twardej gumy a na niej materiał, który to psiknąłem na czarno.
W zasadzie nawet nie jest to chyba uszczelka tylko element wykończenia brzegów...

Jest to zdjęte, padało a w aucie suchutko także.
Obrazek
Awatar użytkownika
TargeT
Małopiszący

Post autor: TargeT »

Fajnie Ci to wszystko wychodzi :wink:
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Sa do tego specjalne czarne farby w Srayu Motip ,
wychodzi bardzo ładnie a materiał nie zmienia swoich właściwości (jest mieki)
Obrazek
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

Głodek, wiem, że są specjalne farby. Ja kupiłem zwykłego spraya żeby pomalować ten plastik pod szybrem no i przy okazji psiknąłem tą uszczelkę i jest git :br:

TargeT, no musi wychodzić :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

spraj, farba, czernidło - obojętnie jakie gówno i tak prędzej czy później (prędzej) wypłowieje i straci kolor. Co ori to ori :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

Kaper, jak straci kolor ro obkleje tą uszczelkę, zaden problem :)
Obrazek
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Czarna alkantara z allegro wyblaknie po jakiś 3 lub 4 latach ,a jak podsufitka jest tym zrobiona to nie prędko
ja miałem siedzenia zrobione które były narażone na słońce to mineło 3 lata jak było widać różnice ,
mosz to pikne hopie :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

Głodek, dzięki :bmw:
No właśnie podsufitka nie jest narażona na promienie słoneczne także powinno się długo ładnie trzymać :)

Dzisiaj korzystając z okazji, że podsufitka wyleciała na jakiś czas z samochodu i ukończona będzie dopiero w środę wziąłem się za zrobienie instalacji pod jupiterki tylne oraz lampki słoneczników.

Działa jak ori tzn, że dopiero po przekręceniu kluczyka w pozycję 1 możliwe jest załączenie jupiterków oraz makijażówek a kiedy wyciągniemy kluczyk to światła te gasną przez co niemożliwe jest zostawienie załączonych lampek np. na noc.
W sumie te z daszków da się włączyć tylko kiedy daszek jest otwarty.

Fotki z prac.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ten czerwony szkot zastępuje bawełnianą taśmę która oryginalnie jest tam naklejona. Wiem bo sugerowałem się bmka siostry,a ta jest fabrycznie wyposażona w te lampki.
Wszystko działa jak powinno, było już testowane:)

Jakby ktoś miał chęć podłączyć u siebie coś takiego to służę pomocą :mrgreen:
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

no Kamilu jest lala :br: Fajnie ,że robisz to na ori wtykach bo to przynajmniej ma jakiś look i trwałość :bmw: Co do jupiterków z tyłu to też się skusze :wink: Przyznam ,że nawet nie wiedziałem ,że takie istnieją do e36 :neutral: a na rarytasach się trochę znam :wink:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

whucrew, dzięki :)
Co ori to ori :bmw:

No fajna sprawa te jupitersony z tyłu :sex: kwestia tylko pociągnięcia kabelka 2 żyłowego z jupiterków przednich, niebiesko-biały i brązowy.
Obrazek
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

Siema :bmw:

dzisiaj wziałęm się za montaż podsufitki szyberdachu
Obrazek

Jest pęknie tylko napotkał mnie problem i kompletnie nie wiem jak go rozgryźć.
Mam nadziję, że dacie rade mi pomóc :twisted:

Chodzi o to, że podsufitka ta zależnie od położenia szyberdachu powinna również sie odsuwać.

U mnie teraz:
Podsufitka odsuwa się i zasuwa kiedy odsuwam/zasuwam szyberdach. <-- w tej kwestii jest OK
Podsufitka nie odsuwa się kiedy uchylam szyberdach do góry, a powinna o ok. jakąś połowę się odsunąć.

Dodam, że przed demontażem tej podsufitki wszystko działało prawidłowo.
Ktoś coś wie?
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

Ta podsufitka powinna wchodziś na taki powiedzmy'' klik ''. Jak zakładałeś to czułeś ,że weszła w mocowania, czy mozesz ją przy zamkniętym dachu sam w rękach przesuwać? Ja jak chcę ją wyczepić a potem wpiąć z powrotem robie tak.:
Wypięcie:
Dach jest normalnie zamkniety, klikam minimalnie na otwarcie (dosłownie pici włoś) i wtedy w rękach odsuwam wyraznie czująć wypiecie z zatrzasków.. Jedynie w tej pozycji jest mozliwość bezpiecznie odpiąć tę podsufitkę. A żeby wróciła na swoje miejsce robię wszystko na odwrót..
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

whucrew pisze:Jak zakładałeś to czułeś ,że weszła w mocowania, czy mozesz ją przy zamkniętym dachu sam w rękach przesuwać? J
Wydaje mi się, że jak zakładałem to siadła ładnie ale nie wiem już sam, pierwszy raz to robiłem;p

Jak mam zamknięty szyber to mogę swobodnie przesuwać podsufitkę. :evil:
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

KOWAL pisze:Jak mam zamknięty szyber to mogę swobodnie przesuwać podsufitkę
No to zamknij szyber. Potem minimalnie kliknij na otwarcie i w tej pozycji powinna ta podsufitka wskoczyć w zaczepy..
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

whucrew, tak też robię ale niestety nic to nie daje. Jak było tak jest.
No nic pozostało mi odkręcić pokrywę i jeszcze raz przyjrzeć się od góry co jest nie tak, lecz narazie pogoda mi na to nie pozwala :sad:
Obrazek
Zablokowany