Swap z 316ti na 325ti albo cos innego

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Orzeszek
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Swap z 316ti na 325ti albo cos innego

Post autor: Orzeszek »

Witam dawno mnie tutaj nie było i wpadł mi nowu pomysł do głowy,ponieważ w aucie zaczyna brakować mi mocy i mysle o przekładce na 2,5 z kompakta ponieważ znalazłem fajnego dawce z angli 325ti, myslałem również o włożeniu 3.0 benzyny co była wkładana do sedanów i coupe ale nie jestem pewny czy wejdzie taki silnik i jakie by były koszty takiej przekladki moze mi ktoś ogarnięty w tym temacie czy takie cos sie oplaca czy lepiej sprzedać to i kupic cos nowego ;)) prosze o odp :bmw: :bmw:
:m:Zawsze wierni
Moja Bunia ;))
ApsikE30
Przyjaciel klubu

Post autor: ApsikE30 »

tych tematów jest masa na forum poczytaj trochę kolego...
Nie mam pieniędzy, ani strachu...
Awatar użytkownika
Orzeszek
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Orzeszek »

co do kompakta i wlasnie takiej przekladki o jakiej ja mysle nie znalazlem. jest duzo tematow o podniesienie mocy w tym silniku ale nie o swapie. interesuja mnie konkrety co musi byc przelozone i jaki koszt robocizny za takie cos bo dawce mam juz na oku za fajna kase :bmw:
:m:Zawsze wierni
Moja Bunia ;))
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

Orzeszek pisze:co do kompakta i wlasnie takiej przekladki o jakiej ja mysle nie znalazlem. jest duzo tematow o podniesienie mocy w tym silniku ale nie o swapie. interesuja mnie konkrety co musi byc przelozone i jaki koszt robocizny za takie cos bo dawce mam juz na oku za fajna kase :bmw:
napisz do przymo robił już swapa Ravenowi z forum :)
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
przymo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: przymo »

z 316 na 325 to praktycznie musisz wszystko zmieniać, począwszy od silnika kończac na zawieszeniu(chyba ze masz gwintowane) i hamulcach.
Fajnie ze masz/będziesz miał dawcę, bo nie będzie problemów jeśli coś będzie inne.

Ale także oczywiscie mozna wymienic tylko sam silnik ze skrzynią pozostawiając resztę z 316 - wał dyfer, półosie hamulce ale wg mnie jest to już fuszera....

Jak coś to zapraszam na PW.

Pozdro
Obrazek
ODPOWIEDZ