Witam mam problem ze swoim polifowym m57b30 automat mianowicie strasznie głosno chodzi w zakresie obrotow 1800-3000.w samochodzie nie idzie rozmawiac normalnie trzeba glos podniesc dosc znacznie.auto w inipie nie pokazuje błędów w live data turbina ładuje dobrze.Na wolnych obrotach coz w dodatku hałasuje.Jakby pukanie o metal gdzies w okolicy tyłu silnika od spodu.zauwazylem że poduszki sa od silnika do wurzucnia ale czy one by generowały taki hałas podacz jazdy w zakresie tych obrotów?czy juz turbo pada jak auto nie puscza dymu podczas przyspieszenia oraz przyspiesza i nie jest mułem?Korekcje wtrysków na ciepłym silniku mam taką
Co jest przyczyną głośnej pracy nie wiem, ale korekta wtrysków nie świadczy o tym w jakim one są stanie. Żeby sprawdzić stan wtryskiwacza trzeba go wyciągnąć i podpiąć do specjalnej maszyny, tylko wtedy dowiemy się w jakim stanie jest wtryskiwacz w 100%tach
Dołącze swoje pytanie dot. poduszek silnika m57, czy dmuchając przez przewód podcisniena podłaczonego do poduszki powietrze musi uciekac przez poduszkę ? moja nie wyglada na zerwaną ale nie "trzyma cisnienia"