PROSZĘ O POMOC SZYBKO!!

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Tomek
Maniak forumowy

PROSZe O POMOC SZYBKO!!

Post autor: Tomek »

http://moto.allegro.pl/item159869879_za ... nowe_.html

Pytanie przedewszystkim do Dara i Franza...

Czy ta zawiecha pasuje do mojej e36 325i 06.1991r.?? Chociaz tam pisze ze od 06.1992r.?? Bo Krzys mi powiedzial ze jak mam dlugi lacznik stabilizatora to ta zawiecha nie pasuje... A Hudy znowu powiedzial ze to nie ma nic wspolnego... Ja sie na tym nie znam i dlatego prosze was o pomoc...
Aha a ta firma mi odpisala ze oni moga mi dac zamontowac ta zawieche a jak nie bedzie pasowala to mi oddaja kase... tylko ze nie moge na nim przejechac kilometrow...
HUDY BMW

Post autor: HUDY BMW »

w taki razie jak to ma jakies znaczenie dlugosc stabilizatoruw to do 92 czerwiec tez nie bedzie pasowalo zobaczsobie w realoem tam jest pokazane ze dlugosc w 91 i 92 czerwiec jest taka sama jak juz co to mozesz miec inne mocowanie gniazda na kielichy z tego co widze to tez sa takie same 91 i 92 czerwiec ale niech ci sie Fachowcy wypowiedza na ten temat
Ostatnio zmieniony 2007-02-02, 20:49 przez HUDY BMW, łącznie zmieniany 2 razy.
adamwsb

Post autor: adamwsb »

ja nie wiem. Mam E30 i w E36 nie siedze :/
Anonymous

Post autor: Anonymous »

w teori...
moim zdaniem bedzie pasowalo po w TIS`ie BMW niczym sie nie roznia amorki do 91 a do 92 i powyzej... wszystko jest takie same... ale nie wiem jak to jest w praktyce... najlepiej podjechac i zobaczyc co i jak :D lepiej nie kupowac w ciemno bo mozna kupi nie to :D
pozdro!!
Tomek
Maniak forumowy

Franz kiedy masz czas zeby podjechac i zobaczyc ?? Bo chcialbym wiedziec jak najszybciej... Ja w niedziele bede na spotkaniu RTK za rydami... tak wiec moglbys zobaczyc mi czy to pasuje?? Chyba ze nie masz czasu... Ale tylko powiedziec czy pasi czy nie...
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

Tak jak napisalem ci wczesniej. Amorki roznia sie tylko dlugoscia gwintu na mocowanie poduszki przy kielichu. Do tego ty masz dlugi lacznik stabilizatora wiec musialbys przerobic na krotki tak jak ja mam.
Wiec jesli chcesz kupic taka zawieche to musisz kupic nowe poduszki z nowej zawiechy(po 06.92) oraz zmienic dlugie laczniki na krotkie. Ze zmiana lacznikow nie powinno byc duzo roboty. A wiec poza tym gwintem amory sie niczym nie roznia. Wiem bo kupilem raz amory do nowej zawiechy i mi nie pasowaly na poduszke. Wymienilem amory w sklepie i mam z dluzszym gwintem i wszystko smiga. Teraz troche zaluje ze nie wymienilem poduszek bo bym mial nowy typ zawieszenia.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Anonymous

Tomek325i pisze:Franz kiedy masz czas zeby podjechac i zobaczyc ?? Bo chcialbym wiedziec jak najszybciej... Ja w niedziele bede na spotkaniu RTK za rydami... tak wiec moglbys zobaczyc mi czy to pasuje?? Chyba ze nie masz czasu... Ale tylko powiedziec czy pasi czy nie...

to zalerzy o ktorej w niedziele bys podjechal :D bo jak przed poludniem to ok nie ma sprawy... a jak popoludniu to nieda rady bo wychodze.. ;D a najlepiej jakbys jutro tzn juz dzisiaj umial podjechac to sie zobaczy... ale tak jak napisal Krzys (risto) amorki sie niczym nie roznia tylko gwintem.. a co do przerobki na nowy typ to oprocz amorkow musialbys jeszcze zakupic laczniki stabilizatorow te krotsze i poduchy :D kolejny wydatek ale masz nowsza zawieche :D wiec zastanow sie i daj znac.... bo wiesz jak chces przerabiac to luzz a jak nie chcesz przerabiac to musisz poszukac innej zawiechy :P :devil:
Tomek
Maniak forumowy

To teraz mi powiedzcie ile kosztuja te krotkie laczniki stabilizarotow i te poduszki?? Jest to duzy koszt?? Czy sprawy groszowe... Bo jak wyjdzie nieduzo to to zmienie i po klopocie... Tylko musicie mi powiedziec czy sie oplaca... Bo jak mam kupic komplet amorow na cale auto za 750zl i potem jeszcze sprezyny za 500-600zl to mi sie nie oplaca wole od razu sport zawieche miec...

Dodane po 15 minutach:

Dzisiaj nie dam rady... A jutro to najpredzej przed 14 jak juz bo o 14:30 Ustawieni jestesmy na BP przy Chabrowej... Bo jade z Matysem na spot z RTK...
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

poduszki beda kosztowac max 100zl(dokladnie n ie wiem ale chyba mniej) laczniki ok 40zl za sztuke tyle ze masz od razu nowke. No i do tego musisz jeszcze te uchwyty miec na stabilizator i na wahacz. Czyli powinno cie to wyjsc ok 200zl. A co do zawiechy to jak juz kupujesz cala nowa i masz wydac 1000zl za te supersporty -60/-40 to wolalbym dolozyc te 500zl i kupic gwinta. Masz wtedy pelna kontrole nad zawieszeniem. Jak bedzie zima mozesz sobie podniesc max do gory i napewno bedzie wyzej niz -60/-40. latem mozesz sobie zglebowac jak tylko chcesz. Jak nie bedzie nic ocerac to dajesz do oporu.
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

Post autor: dave »

Krzys pisze:poduszki beda kosztowac max 100zl(dokladnie n ie wiem ale chyba mniej) laczniki ok 40zl za sztuke tyle ze masz od razu nowke. No i do tego musisz jeszcze te uchwyty miec na stabilizator i na wahacz. Czyli powinno cie to wyjsc ok 200zl. A co do zawiechy to jak juz kupujesz cala nowa i masz wydac 1000zl za te supersporty -60/-40 to wolalbym dolozyc te 500zl i kupic gwinta. Masz wtedy pelna kontrole nad zawieszeniem. Jak bedzie zima mozesz sobie podniesc max do gory i napewno bedzie wyzej niz -60/-40. latem mozesz sobie zglebowac jak tylko chcesz. Jak nie bedzie nic ocerac to dajesz do oporu.
Polac temu panu bo dobrze mowi :thumright: :wink:
Obrazek
Tomek
Maniak forumowy

No to jak gwint to bym musial jeszcze poczekac z tym... do konca lutego...
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

to poczekaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na co ci na zime niska zawiecha. Ja tez czekam na troche ciepla i wrzucam sprezyny.
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

Ja tez bede kupowal gwint na allegro gdzies na poczatku marca to mozemy sie zgadac i kupic razem moze kolo jakis upust da chocby na przesylka tym bardziej, ze juz raz u niego zawieszenie kupowalem.Postaram sie byc na nastepnym spocie to mozemy obgadac temat jak bedziesz sie na gwint decydowal.
Obrazek
Anonymous

to jak bedziecie kupywa to dajcie znac bo ja tez chce gwint :D wiec razem lepiej :D
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

no ba to cos wynegocjujemy to juz razy trzy :wink:
Obrazek
ODPOWIEDZ