[E36] Montaż gwintowanego zawieszenia

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
marcinek84
Małopiszący

[E36] Montaż gwintowanego zawieszenia

Post autor: marcinek84 »

Witam
Niedawno co zakupiłem komplet gwintu firmy TA technix, moje pytanie jest takie czy ktoś je może montował, albo też jakieś inne, chodzi mi konkretnie o złożenie tylniej sprężyny z tuleją regulacyjną, ja zrobiłem to tak jak na zdjęciu poniżej, kolega twierdzi, że tuleja powinna być od spodu sprężyny, ale wtedy nie szłoby regulować, gdyż chowałaby się w wachaczu i kluczem by sie nie doszło.
prosze o jakieś poddpowiedzi, jeśli ktoś ma tego typu zawieszenie. z góry dziekuje i pozdrawiam

Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

ja mysle ze masz to dobrze zalozone!
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

ja zakładam dokładnie tak samo gwint na zime :) też mam tą tulejke gwintowaną u góry :) a na lato ją wyciągam :) :bmw:
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinek84
Małopiszący

Post autor: marcinek84 »

u góry musiałem wywalić gumowe podkładki bo nie wchodziły w teleje z gwintem tą regulacyjną, i sama tuleja ma swój oring i siadła ładnie na tym cycku co wystaje w podłodze(prowadzenie sprężyny), mam nadzieje że to dobrze zrobiłem, jeśli mógłby mnie ktoś utwierdzić, bede wdzieczny.
niski7

Post autor: niski7 »

mnie sie tez wydaje ze prawidlowo zalozone
Aurel
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Aurel »

ja tak z innej beczki nie wie ktoś zskąd załatwic własnie takie tuleje gwintowane ? bo zastosował bym to do siebie na tył zeby posadzić niżej jakby pasowało........
ODPOWIEDZ