Zauważyłem ostatnio że mam mało płynu w chłodnicy.Jaki płyn najlepiej kupić i w jakiej ilości?Aha i jeszcze jedno,dolewac do tego co mam czy lepiej wymienic na nowy?Bo jaki mam to nie wiem
Wlac mozesz dowolny płyn byle chłodniczy, na zbiorniczku masz miarke ile go powinno byc a co do wymiany całosci to zalezy jak stary ten jest ale raczej nie jest konieczna wymiana całosci
Tak,ale jesli wymieniam cały to miesza sie go z woda bodajże 60:40 ,słyszałem gdzies że do auta z klima wejdzie tego 7 nawet 8 litrów więc nie wiem ile kupić tego mam
CO do mieszania to zalezy bo możesz kupic gotowy płyn który poprostu wlewasz a możesz kupic koncentrat który defakto mieszasz z wodą a w jakich proporcjach to juz producent podaje na opakowaniu bo roznie sie miesza
A co do ilosci płynu to musisz poszukac na necie ile tego wchodzi albo zapytaj kogos co wymienial a ma taki sam motor
jaki masz silnik ? wiem że do 2.5 w e36 wchodzi 11l z klimą i 10,5l bez klimy. Jeżeli dobrze pamiętam :] ale najlepiej z vinu sprawdzić jak zaproponował krzys
No i ubywa mi tego płynu cały czas Po wymianie tak samo,widocznie coś z chłodnica.Stosował ktoś preparaty tzw uszczelniające?Jest to czegos warte czy lepiej nowa chłodn
lepiej sobie kup nowa chlodnice bo te preparaty ci na długo nei pomogą a jeszcze moga zaszkodzic masz potem cały układ chłodzenia do czyszczenia o ile nie wiecej szkód bo takie przypadki znam wiec lepiej zainwestowac w nowa chlodnice
A może pompa wody cieknie,ja w swoim E34 tak miałem ubywało mi płyn,nigdzie nie było widac wycieku,przy wymianie rozrządu okazało się że jest wyciek z pompy nieduży ale jest,wymieniłem pompe i jest OK