[E36] 325i TURBOCHARGER / BLACK MAT SUSZARA 393KM 504nM
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
tymczasem obrobka glowicy B)
(zawory nie puszczaja, kolektory s/w sprawdzone )
glowica splanowana o 0,0016 ... czyli prawie nic :rolleyes:
Mimo ze silnik dostal juz swoja dawke (200tys przebieg ) to stan naprawde super 15 na kazdym cylindrze ~ .
Polecam silniki z automatycznej skrzyni biegow
[ Dodano: 28 Lipiec 2009, 09:44 ]
po pardu godzinachudalo sie wkoncu dorwac do rozrzadu <_<
myslicie ze ta brecha to przesada
[ Dodano: 30 Lipiec 2009, 10:43 ]
3 calowy poczatek wydechu (gietki) przy Turbinie
flansza wydechowa do turbiny 3cm razem z rowkiem na poczatki wydechu (wyfrezowane)
Co ciekawe - wyjscie z turbiny jest 2,5 cala, i jak wyskoczy to swobodnie bedzie juz na 3 cale (Do flanszy 3 cale dospawane - nizej fotki)
sorki za lamerskie i tak bez sensowne i zbedne tlumaczenie
i w calosci tak to bedzie wygladac
[/url]
i dospawane (o maly wlos a bym musial ciac na nowo , najpierw sruby potem spawanie hehe )
[/url]
i reszta roboty na dzis i graty...
splyw oleju, z turbiny
porownanie lancucha starego i nowego,
zniszczony slizg
trojniki podcinienia boost blow off i map sensora (dzieki Michał)
[/url]
(zawory nie puszczaja, kolektory s/w sprawdzone )
glowica splanowana o 0,0016 ... czyli prawie nic :rolleyes:
Mimo ze silnik dostal juz swoja dawke (200tys przebieg ) to stan naprawde super 15 na kazdym cylindrze ~ .
Polecam silniki z automatycznej skrzyni biegow
[ Dodano: 28 Lipiec 2009, 09:44 ]
po pardu godzinachudalo sie wkoncu dorwac do rozrzadu <_<
myslicie ze ta brecha to przesada
[ Dodano: 30 Lipiec 2009, 10:43 ]
3 calowy poczatek wydechu (gietki) przy Turbinie
flansza wydechowa do turbiny 3cm razem z rowkiem na poczatki wydechu (wyfrezowane)
Co ciekawe - wyjscie z turbiny jest 2,5 cala, i jak wyskoczy to swobodnie bedzie juz na 3 cale (Do flanszy 3 cale dospawane - nizej fotki)
sorki za lamerskie i tak bez sensowne i zbedne tlumaczenie
i w calosci tak to bedzie wygladac
[/url]
i dospawane (o maly wlos a bym musial ciac na nowo , najpierw sruby potem spawanie hehe )
[/url]
i reszta roboty na dzis i graty...
splyw oleju, z turbiny
porownanie lancucha starego i nowego,
zniszczony slizg
trojniki podcinienia boost blow off i map sensora (dzieki Michał)
[/url]
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
-
- Kontakt:
a nie wiem chcialbym pod koniec wrzesnia ukonczyc prace napewno mechaniczne ... tzn potem strojenie , ale to sie okaze jak wyjdzie w praniu, tak naprawde ograniczna mnie czas i pustka w portfelu ale damy rade, teraz juz odwrotu ni ma
juz skladam do kupy wszystko,
za pare dni glowie dokrecam, a potem czekam na zegary zeby wspawac egt do kolektora i potem to juz z gorki, wiec moze nawet wczesnie... plan byl zeby sie wyrobic do waszego zlotu ale nie da rady raczej, ciezko to widze
udalo sie rozwiaca problem poduszki, nie ociera sie jednak nic a nic.
za to skladamy juz ostro, przy dobrych wiatrach do misiaca powinna byc mechanicznie gotowa do odpalenia.
trojniki podcisnienia do boost , blow off oraz map sensora
wyjscie z trojnika podcisnienia oleju do smarowania turbiny
głowica zalozona, dokrecona ...
3 uszczelki w kpl :rolleyes:
no i zakladanie gratow, podlaczanie czujnikow etc
(kolektor i przepustnica)
juz skladam do kupy wszystko,
za pare dni glowie dokrecam, a potem czekam na zegary zeby wspawac egt do kolektora i potem to juz z gorki, wiec moze nawet wczesnie... plan byl zeby sie wyrobic do waszego zlotu ale nie da rady raczej, ciezko to widze
udalo sie rozwiaca problem poduszki, nie ociera sie jednak nic a nic.
za to skladamy juz ostro, przy dobrych wiatrach do misiaca powinna byc mechanicznie gotowa do odpalenia.
trojniki podcisnienia do boost , blow off oraz map sensora
wyjscie z trojnika podcisnienia oleju do smarowania turbiny
głowica zalozona, dokrecona ...
3 uszczelki w kpl :rolleyes:
no i zakladanie gratow, podlaczanie czujnikow etc
(kolektor i przepustnica)
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia / stage 3 in progress
-
- Kontakt:
cos to mi wkleil? malo widac na tym zdjeciu, slabo widac, i po co ten dolot stozka tak zakrecony?
co do elektorniki to ecumaster bedzie wszystkim sterowac w moim przypadku + map sensor.
mam kolegi ktory mi pomaga , odpowiada na pytania i doradza , i wlasnie zrobil 2,5 na kompresorze - tani projekt ok 4 - 5 tys zl.
m3 dostaje baty , doladowanie tylko 0,5 bara bez odprezania.
tutaj filmik http://img190.imageshack.us/i/23164981.mp4/
co do elektorniki to ecumaster bedzie wszystkim sterowac w moim przypadku + map sensor.
mam kolegi ktory mi pomaga , odpowiada na pytania i doradza , i wlasnie zrobil 2,5 na kompresorze - tani projekt ok 4 - 5 tys zl.
m3 dostaje baty , doladowanie tylko 0,5 bara bez odprezania.
tutaj filmik http://img190.imageshack.us/i/23164981.mp4/
-
- Kontakt:
chciales napisac kompresor? jakis np. eaton bardzo malo widac na zdjeciu , raczej mi to wyglada na jakis badziew sorki za okreslenie elektryczny ? a po czym wiesz ze 0,3 ? masz zegar boost? 0,3 na seryjnych wtryskach i org komputerze slabo to widze , tez kiedys myslalem za jak dam 0,3 to ze niby takie soft turbo, ale szybko mnie wyleczyl taki jeden ,powiedzial nawet nie proboj bez strojenia nawet na tym 0,3 wbrew pozora to bardzo duzo. napisz cos wiecej interesujace :rollkisol pisze:widze ze nie lapiesz po zdjeciu mam sprezarke i laduje 0.3 bara ale brakuje mi wlasnie elektroniki narazie chodzi na seryjnym kompie z odlaczona sonda lambda
badziew nie badziew ale jezdzi i mam satysfakcje ze sam to zrobilem i jest dobrze mowie Ci ze bede latwil jakis komp zeby to jakos zestroic a narazie i tak jezdzi lepiej niz seria.Zestawik mi stal bo byl naszykowany do wrzucenia ale jak kupilem M3 to se odpuscilem bo nie ma to jak seria czyli M3 3.2 .teraz to wrucilem z ciekawosci i powoli bede to udoskonalal ale w ten sposob zebym mogl nim jezdzic na codzien nie chce zadnych wiekszych mocy.konec mojego tematu
-
- Kontakt:
male problemy wystapily i projekt na chwile musial zostac opuszczony, tez macie tak ze wkladacie w auto kilka tysiecy i upijacie sie w barze bo wyplata jedna za druga idzie w projekt a on dalej nie jezdzi?
w poniedzialek dojda kolejne graty, i bedziemy zakladac juz dolot itd - tymczasem dla relaxu male dopieszczenia (zawsze chcialem byc lakiernikiem)
pozdrawiam k64
w poniedzialek dojda kolejne graty, i bedziemy zakladac juz dolot itd - tymczasem dla relaxu male dopieszczenia (zawsze chcialem byc lakiernikiem)
pozdrawiam k64