[E46] kontrolka od wody w chlodnicy

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Awatar użytkownika
bmwmdc
Zaawansowany forumowicz

[E46] kontrolka od wody w chlodnicy

Post autor: bmwmdc »

witam z jakieś trzy tygodnie temu zmieniłem wodę w chłodnicy wszystko było pięknie ładnie a dziś gdy silnik był zimny lampa od wody w chłodnicy zaczęła świecić po jakiś pięciu minutach znikła i się nie pojawiła do ponownego odpalenia silnika gdy był zimny wody jest tyle co powinno być może wiecie od czego to się dzieje.błendy :567: )
Ostatnio zmieniony 2009-11-03, 23:03 przez bmwmdc, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

bmwmdc pisze:zmieniłem wodę w chłodnicy
Do chłodnicy lej płyn ;)
A odpowietrzyłeś???
Może wydaje Ci się, że cieczy jest tyle ile powinno być, ale możliwe, że czujnik jest "suchy"

Lampka od wody - czyli chodzi Ci o tą kontrolkę, która sygnalizuje niski poziom płynu w układzie chłodzenia silnika???
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

bmwmdc pisze:Do chłodnicy lej płyn ;)
Dokładnie szczególnie ze już są przymrozki.

Odpowietrz - ja tak miałem jak, miałem nie odpowietrzone i sie okazało że jeszcze sporo płynu trzeba było nalać.
Awatar użytkownika
bmwmdc
Zaawansowany forumowicz

dzis dopiero zobacylem ze cos kapie pod spodem i naturalnie ze na zime zmieniałem na plyn nie wlewalem wody tylko teraz musze dolac z litra bo susza a moge dolac wody do plynu czy lepiej nie.bo nieiwme czy moge jeździc z takom malom ilosciom plynu?? :573:
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Moim zdaniem lepiej dolać wody jak nie masz płynu tylko nie lepiej dokupic płynu, bo na zime i tak i tak musiałbyś mieć płyn zeby CI nie zamarzł = znów cały spuszczać i wymieniać?
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Literek wody może być bo na taką ilość jego temperatura zamarzania podniesie się o kilka stopni, ale litr płynu kosztuje ok.10zł więc nie lepiej odżałować dyszkę???
Jeśli masz mały przeciek to są tzw. uszczelniacze układu chłodzenia i może się obejść bez wizyty u mechanika.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
luki e 46
Małopiszący

Post autor: luki e 46 »

U mnie podobnie sie dzieje.Przekręcam kluczyk w poz 1 świeci czerwone pole temperatury wody,po chwili gaśnie.Gdy odpale juz nie swieci.Wczesniej tak nkie maiłem
Awatar użytkownika
bmwmdc
Zaawansowany forumowicz

umnie jak narazie po dolaniu płynu juz nie zaswieca sie kontrolka niewiem jakim cudem litra brakowało po swiezej wymianie :bmw:
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Musiałeś źle odpowietrzyć
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: k64 »

widze ze nie tylko u mnie problemy z e46 , wkurzaja mnie te drobostki, stukania i miedzy innymi plyn ! ale mniejsza z tym :razz:

jak chcesz to mozesz kupic borygo albo petryg juz nie pamietam w TESCO - 5L za 17zl . :bmw:
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
ODPOWIEDZ