[E30] 318i Coupe by Hubeert
- Hubeert
- Zaawansowany forumowicz
No trochę jest, ale według mnie nie jest źle, naoglądałem się fotek e30 gdzie dało się wyjść podłogą i w porównaniu do niech jest dobrze.
A konkretnie się zabieram za nią, bo chce w niej zrobić jak najwięcej i dokładnie. Zresztą robię to dla siebie, myślę ze ta e30 zostanie u mnie na długo, wiec chce odremontować jak tylko się będzie dało(a jak się nie będzie dało to i tak to zrobię )
Ostatnio w moje posiadanie wpadł dodatkowy zegar
Jeszcze dwa i zagoszczą w środku
A konkretnie się zabieram za nią, bo chce w niej zrobić jak najwięcej i dokładnie. Zresztą robię to dla siebie, myślę ze ta e30 zostanie u mnie na długo, wiec chce odremontować jak tylko się będzie dało(a jak się nie będzie dało to i tak to zrobię )
Ostatnio w moje posiadanie wpadł dodatkowy zegar
Jeszcze dwa i zagoszczą w środku
to moja pół żywota chyba stała bo niemam w tych miejscach żadnej rdzy......zresztą zobaczymy po tej zimie jak będzie. Hubert wytrwałości w pracyKolebka pisze:jak kupiłem swoją to tez tam mialem, dodatkowo prawe tylne nadkole tez tak mialem, dzieje sie to z powodu zbiornika odpowietrzenia woda sie zbiera, paruje i po latach dziura gotowaAurel pisze:na przy tej szybie obok tego wlotu jak tam mogło to zgnić
- Hubeert
Nie dziękuje żeby nie zapeszać
Dziś kolejny cały dzień spędzony w garażu, trochę już zrobiłem ale jeszcze dużo pracy przede mną Cichy gwarantuje ze serce wkładam w 100%. co do satysfakcji, to też jest jedna z przyczyn tego że robię to wszystko sam, poza tym wiem co robię jak i wg najdokładniej jak potrafię a gdybym oddał to nie wiadomo jakby to wyglądało.A teraz koniec gadki czas na konkrety
Wiec błotniki do roboty: prawa strona do wyklepania, jest nie duża wgniotka
Z lewym błotnikiem trochę więcej roboty, jest do wyklepania i bez szpachli się nie obejdzie
Zderzaki przód i tył do małych poprawek
Przy okazji ściagnietych zderzaków w kierunkach znajda się postojówki
Teraz pytanko do posiadaczy e30, czy w błotniku maja być takie owalne otwory?
Dziś kolejny cały dzień spędzony w garażu, trochę już zrobiłem ale jeszcze dużo pracy przede mną Cichy gwarantuje ze serce wkładam w 100%. co do satysfakcji, to też jest jedna z przyczyn tego że robię to wszystko sam, poza tym wiem co robię jak i wg najdokładniej jak potrafię a gdybym oddał to nie wiadomo jakby to wyglądało.A teraz koniec gadki czas na konkrety
Wiec błotniki do roboty: prawa strona do wyklepania, jest nie duża wgniotka
Z lewym błotnikiem trochę więcej roboty, jest do wyklepania i bez szpachli się nie obejdzie
Zderzaki przód i tył do małych poprawek
Przy okazji ściagnietych zderzaków w kierunkach znajda się postojówki
Teraz pytanko do posiadaczy e30, czy w błotniku maja być takie owalne otwory?
- Hubeert
tak myślałem ale wolałem zapytaćAurel pisze:tak mają być te otwory to masz prawdopodobnie na odpływ wody. Co do zwalczania rdzy to polecam jakąś wiertarke z szczotką i wszystko do gołej blachy, póżniej podkładem kilka razy i konserwacja na to.
a co do walki z rdza to właśnie 2 wiertarki jedna z końcówką z papierem druga z szczątka i 2 szlifierki jedna z tarcza z papierem druga do ciecia, daje rade
- Hubeert
Relacje miała być na bieżąco wiec : dziś wszystko czyściłem, wiertarki nie użyłem ani razu, wszystko poszło za pomocą szlifierki z taka tarcza :
Mam ich kilka sztuk rożne wielkości tarcz i grubości papieru wiec poszło bez problemów.
Kolebka tez słyszałem że szczotki tylko zbiera z grubsza i wiele zostawia, ba... nawet to kiedyś przetestowałem, ale wolałem być uzbrojony po zęby
Jutro dokończę czyścic wszystko na gotowo i wyklepie błotniki. Kiedy zacznę łatać dziury to się okaże ale planuje sobota, bądź poniedziałek.
Niebawem jakieś foty
Mam ich kilka sztuk rożne wielkości tarcz i grubości papieru wiec poszło bez problemów.
Kolebka tez słyszałem że szczotki tylko zbiera z grubsza i wiele zostawia, ba... nawet to kiedyś przetestowałem, ale wolałem być uzbrojony po zęby
Jutro dokończę czyścic wszystko na gotowo i wyklepie błotniki. Kiedy zacznę łatać dziury to się okaże ale planuje sobota, bądź poniedziałek.
Niebawem jakieś foty