[E46] E46 318 99r

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Ząbiak
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Ząbiak »

Moloch pisze:ile 115 koni? i kogo objeżdżasz? Chyba fiesty na gaz, bo przypadkowy rodzinny zamochód wystarczy że będzie to jakieś 1,9 tdi i zrobi cię jak będzie chciało. Ale nie mówimy to o mistrzach prostej czy czymkolwiek takim, chodzi o to że jadąć w trasę pełnym autem powiedzmy 4 ludzi + bagażnik do pełna jestem przekonany że jestem w stanie spalić mniej moim 323 niż ty tym 318, bo jak wiadomo będziesz go musiał trzymać raz że na wyższych obrotach to z dużo większym gazem... Nie mam racji? ja już się przekonałem co do tego... Bo 323 spalam na trasie mniej niż ISą a ona miała 140 koni
Najbardziej nie lubię jak jedni Forumowicze drwią z innych. Kwestia wychowania.
Nie widziałeś jak jeżdżę więc się nie wypowiadaj. Każdy DOBRY kierowca wie że najbardziej liczą się umiejętności, doświadczenie. Potem oczywiście też samochód.

Co do spalania oczywiście się z Tobą zgadzam, w sytuacji którą przedstawiłeś. (4os + kufer).
Choć podejrzewam że różnica w spalaniu nie była by aż tak duża.
Poza tym mnie spalanie naprawdę nie wadzi. Wiadomo... żeby jechało trzeba lać :wink:

Co do Twojej 323 i wcześniejszej IS'y (widzisz różnice w spalaniu). Ja miałem 318ci 2004r. (150KM) teraz mam 316i 2005 (115KM). Różnicy w spalaniu nie widzę. Ani litr mniej ani więcej. Widocznie kwestia nowszej generacji silników :smile:
było: e46 318ci '04, e46 316i '05, e46 320i '03, e91 320d ’10
jest: patrz pod nick.

"...gdyby Bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach..."
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

HALT!!!

Bo coraz większe bzdury w temacie :shock:
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zablokowany