Najbardziej nie lubię jak jedni Forumowicze drwią z innych. Kwestia wychowania.Moloch pisze:ile 115 koni? i kogo objeżdżasz? Chyba fiesty na gaz, bo przypadkowy rodzinny zamochód wystarczy że będzie to jakieś 1,9 tdi i zrobi cię jak będzie chciało. Ale nie mówimy to o mistrzach prostej czy czymkolwiek takim, chodzi o to że jadąć w trasę pełnym autem powiedzmy 4 ludzi + bagażnik do pełna jestem przekonany że jestem w stanie spalić mniej moim 323 niż ty tym 318, bo jak wiadomo będziesz go musiał trzymać raz że na wyższych obrotach to z dużo większym gazem... Nie mam racji? ja już się przekonałem co do tego... Bo 323 spalam na trasie mniej niż ISą a ona miała 140 koni
Nie widziałeś jak jeżdżę więc się nie wypowiadaj. Każdy DOBRY kierowca wie że najbardziej liczą się umiejętności, doświadczenie. Potem oczywiście też samochód.
Co do spalania oczywiście się z Tobą zgadzam, w sytuacji którą przedstawiłeś. (4os + kufer).
Choć podejrzewam że różnica w spalaniu nie była by aż tak duża.
Poza tym mnie spalanie naprawdę nie wadzi. Wiadomo... żeby jechało trzeba lać
Co do Twojej 323 i wcześniejszej IS'y (widzisz różnice w spalaniu). Ja miałem 318ci 2004r. (150KM) teraz mam 316i 2005 (115KM). Różnicy w spalaniu nie widzę. Ani litr mniej ani więcej. Widocznie kwestia nowszej generacji silników