jesli masz u siebie juz m52 to koszt slupka bedzie ok 1500 w zaleznosci jaki znajdziesz.ty masz jedna sonde a 2,3 ma juz chyba dwie wiec komp tez inny a co za tym idzie ews.Wtryski przeplywka a co za tym idzie pucha filtra guma przepustnica...
Nie wiem skad birzecie ceny tych 2.3 Honika znajomy mial ostatnio caly zestaw na swap m52b25 za 1500zl i to sa w miare normalne ceny. Mozesz zrobic tak jak ostatnio darex czyli slupek z 2.3 kolektor albo z m52 albo z m50b25 komputer z m50b25 reszta z twojego i poskladac. Najtansze rozwiazanie kupic m50b20 ja sprzedaje takie silniki kompletne po 600-700zl i sa w autach do sprawdzenia wiec kwestia ile masz kasy na to.
Jak ja robiłem swapa na m52b25 z Angola to kupiłem cały komplet z 2,5tyś , jak szukałem niedawno to widzałem po około 2 tyś . U ciebie będzie łatwiej bo masz już m52b20 z tego co doczytałem ja miałem r4 . W linku jest dokładny opis z cenami .
ps . jak chcesz iść po kosztach i odwalić fuszerkę to kup sam silnik . Zmień tylko wtryski (jak coś to mam) przepływkę i dolot. Kompa i cały osprzet zostaw ze swojego m52