[E46] Navi dla laika

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Ale może u kogoś :D.
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

za wgranie softa zycza sobie około 300 zł ryzyka nie maja zadnego jak sie czytnik uszkodzi to sprawa klienta jest a nie od nich.

Co do wgrania nowego softa to sprawa jest nastepnujaca.
Jak znasz sie troszke na tym to OK a jak nie to wystarczy poczytac itp
kupic sobie 4 paka i jedziesz bez stresowo
i zalatwione

a ryzyko ponosisz takie same jak by Ci to ktos robil czyli masz 95 % ze Ci sie wgra dobrze
Artur330d

aaddriaannn pisze: Jak znasz sie troszke na tym to OK a jak nie to wystarczy poczytac itp
kupic sobie 4 paka i jedziesz bez stresowo
i zalatwione

Czy ty tez byś mi w tym pomógł :)?? Jestem jak pijawka przepraszam za to, ale to nie są groszowe sprawy żebym bawił się tym ja, który w samochodzie potrafi wymienić oponę i sprawdzić olej :/.

[ Dodano: 15 Październik 2008, 23:56 ]
Jakimś cudem ściągnąłem softa do nawigacji, włożyłem płytkę do napędu i instalacja ruszyła, wyskoczył komunikat, że instalacja trwa i nie wyciągać kluczyka więc czekałem do końca, po zakończeniu i zrestartowaniu navi wyskoczył tylko komunikat : "Please insert navi-key or V17" i przestał działać panel komputera ten w nawigacji tylko wyświetlał się ten komunikat. Pomyślałem, ze coś poszło nie tak więc ponownie zainstalowałem sterowniki i to samo tyle, że teraz płytki instalacyjnej nie chciało wypluć - spanikowałem - zacząłem przeszukiwać internet z nadzieją że znajdę odpowiedź na to co chce nawigacja i znajdę tego navi-keya. Po poszukiwaniach znalazłem navi-key V18 ściągnąłem go, nagrałem wg instrukcji za pomocą clona. Po przyjściu do samochodu płytka sama wyskoczyła i ponownie komunikat o kluczu do nawigacji więc włożyłem płytę która nagrałem i pojawił się taki obrazek:

ObrazekObrazek

I teraz menu nawigacji wygląda o niebo lepiej niż przedtem, jest całe po Polsku a do tego lektor z nawigacji mówi bardzo ładnym, czystym kobiecym Polskim głosem :D .

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Tak zakończyła się moja dzisiejsza przygoda z przerobieniem języka w nawigacji, może te informacje przydają się komuś przy takiej same operacji.

[ Dodano: 16 Październik 2008, 00:10 ]
Jaki to w końcu jest typ nawigacji ?? Posiada oznaczenie w opcjach " SW 3-1/64 "
kajzer

Post autor: kajzer »

witam/
nie będę zakładał nowego tematu, więc odświeżam
jakiego typu jest w tym navi?
skąd mogę ściągnąć soft pl+ mapy

http://img505.imageshack.us/img505/3850/bmwd.jpg
Artur330d

To jest tylko wyświetlacz - navi znajduje się w bagażniku z lewej strony najczęściej nad zmieniarką. Na 90% masz navi MK2 a na 10% MK1. Posiadam oprogramowanie do MK1,2 i 3 ale w wersji kolorowej. Ostatnio próbowałem softa wcisnąć do takiej navi i jest problem z czytaniem. Mapy najnowsze mam - oczywiście do wypróbowania i zapraszam do zakupu oryginalnej w BMW :D. Szczegóły PW.
ODPOWIEDZ