BMW E46 individual yellow dakar II sedan

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Turbo »

kosi mnie te auto ;) czekam na stałówki :P
Obrazek
Niebezpiecznie to jest wsadzać kutasa do turbiny na odpalonym silniku.
__AdiK__
Zaawansowany forumowicz

Post autor: __AdiK__ »

Jest Piękna ;) Gleba genialna :) :mrgreen: :mrgreen: Wszystko tu pasuje idealnie ;) :bmw:
Obrazek
Łosiu
Małopiszący

Post autor: Łosiu »

Łapcie :) Co do szerokiej, to przód dokładnie 8,7 cala tył 9,2 :) Śmigałem na tym i spoko, nie ściąga itp, u wulkanizatora sprawdzałem czy proste i tak jest, na tyle musiał strzelać, żeby zrobić naciąg i to chyba tyle :) Wszystko fajnie tylko potrzebuje jakiś dystans na przód z 15mm, ale to chyba po świętach dopiero :) Fotki takie sobie, nie jestem fotografem i mój aparat troszke już wysłużony :) Jak szeroka zda egzamin, to w lato porządnie malujemy i już na lata zostaje :) Zobacze jak z tyłem, może pojdzie niżej, ale musze posprawdzać :) Oponki przód 205/45/16 tył 205/50/16
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-10-19, 00:31 przez Łosiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

I od razu widać na przykładzie twoich stalówek że w tych na lato lepiej pasował by czarny rotor... Co do samej szerokiej stali to może i ładnie wygląda ale nie ma co porównywać tego z 15' 195/60 :bmw:
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Ale że na zimówki szeroka stal? :shock:
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

Moloch pisze:Ale że na zimówki szeroka stal? :shock:
no wiesz nie którzy na zime zakładaja 10 cali na tył :DD np. Koledzy z syndykatu ;)
i to OZ Mito ;)

Sie prezeci ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Ja wiem że się prezentuje sam chciuałem białą szeroką stal na tył, tylko że na takich zimówkach przyczepności 0
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

Moloch pisze:Ja wiem że się prezentuje sam chciuałem białą szeroką stal na tył, tylko że na takich zimówkach przyczepności 0

no dokładnie ;)
Obrazek
Łosiu
Małopiszący

Post autor: Łosiu »

Dzisiaj ładnie posypało śniegiem i oczywiście drogowcy nie wszystko poodśnieżali i śmiga się normalnie, także nie wiem skąd takie opinie :) nie ja pierwszy śmigam na szerokiej jako zimowy set up :)
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Chodzi tylko o to że jak nasypie śniegu to pół biedy bo śnieg jest puchaty ale jak go ubijesz to w naciągu muysisz mieć duzo powietrza a w normalnej oponie dużo mniej co zwiększy ci o wiele przyczepność, różnice widziałbyś gdybyś taką samą postawił obok siebie na normalnych zimówkach :wink:
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

Szeroka stal - dobry pomysł na zime, ale nie w e46 (za nowe auto, jak dla mnie)

Śmieszą mnie wypowiedzi typu - naciąg w zimie to zero przyczepności, tak szczególnie na zimówkach ;/

Połowę zimy przejeździłem na 205 na 9j :shock: i to na letnich, bardzo bardzo twardych... i co? i to, że na zimówkach mnie bardziej ściąga.. dobra opona ma właściwy bieżnik (letnia) i wysokiej klasy opona letnia lepiej trzyma na naciągu niż zimowa (przeciętnej jakości) bez naciągu ;/
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

No wybacz wbs ale większej głupoty nie słyszałem żeby letnia opona na naciągu trzymała lepiej niż zimowa bez naciągu na śniegu... Chyba przegiołeś tym razem ze swoimi złotymi myślami :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

Moloch, każdy wie ile jeżdziłem chyba od stycznia na letnich, teraz przesiałem się na zimowki i sobie rady nie daje ;/

No i co, że są twardsze (letnie) i szersze skoro wiem, że lepiej trzymały mnie właśnie letnie. Jestem tego pewien! wiem co mówię. Jedyna różnica była w hamowaniu. Sporo szybciej zatrzymały samochód zimówki i to tyle. Latałem po autostradach przy minusowej temp i na letnich nie było problemów, teraz jazda do Krosna to tragedia. Dodam, że zimówki mam nowe, kupione w tamtym roku. Produkcja 2010r. Może mi to ktoś wytłumaczyć?

Naciąg w niczym nie przeszkadza, zresztą w czym ma przeszkadzać? Mniejszą powierzchnią bieżnika przecież nie dotyka ;/

Tak jak wypowiedzi z gwintem, że na 16stkach nie zjedzie tak żeby nei mieć prześwitu między kołem, a błotnikiem. Ciekawe czy ktoś miał większą glebę ode mnie??? i to na TaT :cool:

Powinni się wypowiadać ludzie, którzy tak jeździli, a nie Ci, którzy tylko gdzieś, coś słyszeli ;/
Obrazek
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Ty masz zawsze wszystko najlepsze panie wszechwiedzący...
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Tak że panowie od dziś ogólno polska akcja "Jeździmy na Letnich"! nie dajmy zarobić naciągaczom w sklepach! kupujmy Dobre letnie i jeździjmy cały rok!! :bmw: :mrgreen: No bo poco komu letnie :mrgreen: uhahahah już widze te podjazdy pod górę :bmw: :mrgreen:
ODPOWIEDZ