Wujek Dobra Rada

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Pawel

Wujek Dobra Rada

Post autor: Pawel »

1. Glupia rzecz - stacyjka. Jak mi sie popsula byl problem ( ulamala sie w srodku). Nowej nie
chcialem bo by mi kluczyk do drzwi nie pasowal a nie lubie miec kieszeni wypchanymi kluczami.
Mam namiary na faceta z Rybnika ktory zajmuje sie takimi sprawami. Jak co to piszcie.
2.Wyciek oleju z silnika. Sprzwdzcie czy rurka do ktorej sie bagnet wsadza sie nie obluzowala
przy wejsciu do komory silnika.
3. Na niskich obrotach troche ja dusilo.Zwlaszcza przy ruszaniu i przejezdzaniu przez progi
zwalniajace.W moim przypadku byla to cewka zaplonowa.
4. Przy wymianie przednich amorow zwroccie uwage na to co wam sprzedaja (zwlaszcza przez neta)
W 1992 w e36 coupe byla zmiana amortyzatorow i moga nie pasowac.

To na razie wszystko
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

Re: Wujek Dobra Rada

Post autor: dave »

Pawel pisze: 4. Przy wymianie przednich amorow zwroccie uwage na to co wam sprzedaja (zwlaszcza przez neta)
W 1992 w e36 coupe byla zmiana amortyzatorow i moga nie pasowac.

U nas Tomek w swojej bawarce mial ten sam problem ale poprzerabiali pare gratow i smiga na zawieszeniu -60/40 Supersport przeznaczonym wlasnie dla samochodow zdaje sie po czerwcu '92 :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

wystarczy zmienic mocownaie gorne albo i lacznik stabilizatora. Koszta niewielkie ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

ja mam stabilizator na kolumnie mc persona (grudzien 91r)i nie mam problemu z amorami -bilstein B8 a z seria tez nie ma problemu
ODPOWIEDZ