Parująca szyba podczas włączenia wentylacji.

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
sosen90
Małopiszący

Parująca szyba podczas włączenia wentylacji.

Post autor: sosen90 »

Gdy tylko włączam wentylacje w momencie na dole szyby pojawia się para, Nabijałem w tym roku klimatyzacje wraz z odgrzybieniem i to nie pomogło. Co może być przyczynom i jak temu zaradzić?
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

...a filtr pyłkowy wymieniałeś?

albo skasowali za filtr, a wsadzili ten sam ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
sosen90
Małopiszący

filtr kupiłem i zamontowałem sam, chyba ze skasowali za odgrzybienie a tego nie zrobili?
Kubok
Maniak forumowy

Post autor: Kubok »

Hmm a płyn chłodzący Ci sie nie traci?? Może gdzieś być jakiś drobny wyciek w okolicach nagrzewnicy, po włączeniu dmuchawy czujesz jakiś dziwny zapach z wylotów powietrza w środku auta ??
sosen90
Małopiszący

Płyn raczej nie wycieka , choć dziwny zapach się wydziela przy właczeniu
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

podczas uzywania klimatyzacji gromadzi Ci się wilgoć w dni takie jak dzisiaj po wyłączeniu klimy cała wilgoć idzie Ci na szybę. Co do tego co kubok napisał też całkiem możliwe, ale w tym przypadku pusc wentylator bez klimy na maksa niech cala wilgoc wyleci i po jakims czasie zobacz czy dalej paruje
kamcio19881
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kamcio19881 »

może CI przepuszczać nagrzewnica .... i też CI będzie parować zacznij od filtra proponuje węglowy troszkę dorszy ale lepszy :) a jak to nie pomoże podnieś dywaniki czy nie masz mokrych jeśli tak nagrzewnica do wyciągnięcia ... 2 tyg temu to robiliśmy :) niby nic a ciekła pod dywaniki a klient się zapierał ze to na pewno nie to :P a tu dupa :D
ODPOWIEDZ