[E36] wyciek oleju pomocy?

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
cybek1984

[E36] wyciek oleju pomocy?

Post autor: cybek1984 »

mam problem mianowicie mam wyciek oleju pod slinkikiem gdzies nie wiem skad pomozcie moze ktos bedzie sie na tym znac ale najlepsze jest to ze mam juz mala kauze w garazu pod silnikiem a jak sprawdzam olej to caly czas mam taki sam stan oleju ? co to moze byc ?
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 16:49 przez cybek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

a nie wycieka ci olej od wspomagania??
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
cybek1984

ciezko powiedziec bede musial zobaczyc ale mozliwe bo jest on jakis taki jasniejszy i rzadszy wlasnie
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

a zobacz maglownice i wezyki ze wspomagania albo pompe. Mysle ze raczej gdzies tam wycieka ten olej. Najlepiej podjechac na kanal :)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
cybek1984

jutro zobacze powiem wiecej z czego to jest i sprawdze plyn bo moze faktycznie to to
cybek1984

no i jednak to chyba nie jest wspomaganie auto stoi na warsztacie do jutra musialem jechac silnik wymyc bo nie wiedza skad ten wyciek jutro sie okaze az sie boje
Pawel

podpowiedz

Post autor: Pawel »

tez mialem wyciek.okazalo sie ze rurka do ktorej wkladasz bagnet od olejujest lekko obluzowana w miejscu gdzie wchodzi do silnika.sprawdz to sobie.u mnie problem rozwiazala uszczelka w plynie za chyba 15 zl
cybek1984

sciagnieta obudowa od dolu silnik wymyty i sie okazuje ze silnik suchy nie ma wycieku a w garazu plama pol na pol metra
adamwsb

Post autor: adamwsb »

moze ta pompa ze wspomagania ?
zawias

Post autor: zawias »

tez myslalem ze leje mi sie olej , oddalem przekladnie kolumny kierowniczej do regeneracji i ani kropli :wink:
cybek1984

falszywy alam wycieku brak silnik suchutki
ODPOWIEDZ