[E46] Pomoc

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Bissess
Małopiszący

[E46] Pomoc

Post autor: Bissess »

Pytano numero 1 wymieniłem czujnik temperatury i wskazuje mi np -15 przy staniu auta cała noc jadąc tem .np +17,5 po jakimś czasie stania auta pokazuje -40 i znowu rośnie jak jadę :/

Pytanie numero 2 jadąc np na biegu numer 4 wciskając pedał do samego końca auto zaczyna przyspieszać ale przy obrotach 2,5 tys do 3 widzę po wskaźniku spalania że z 20 litrów spada do 10 litrów i po chwili przyspiesza znowu tak jakby dziura nagle była ?
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Co do pytania nr 1 to raczej nadal problem z czujnikiem. Sprawdz wiazke od czujnika czy nie jest gdzies przerwana, przetarta, zalamana.. wiesz o co kaman? No i sprawdz czy dobrze masz czujnik wlutowany? wczepiony? Moze styki sie zwieraja albo podlaczyles odwrotnie.. Jak to wszystko bedzie ok to czujnik zglos do reklamacji..
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
Bissess
Małopiszący

Post autor: Bissess »

po lukam na weekend all :d
ODPOWIEDZ