Jest problem panowie, felga jest jeszcze bez opony a już problem jest, tylna felga prawie ociera o blache nadkola od wewnątrz, felga 10j styling 63, opone tam chce zalozyc 225/35 lub 235/35. Doradzcie mi co z tym zrobić, patrzcie foto.
maniek, właśnie o to chodzi, ze nie wrzuce dystansu już bo i tak wystaje poza nadkole a co dopiero jak wrzuce dystans Myslalem zeby jakoś nagrzać i troche wygiąć tą blachę, żeby nie ocierało
Bez rolowania nadkoli i wycinania mocowania zderzaka nie ma opcji wrzucić słoneczek, więc masz troszkę przerabiania. Jeśli jesteś na sporcie, napisz do Raadmana, on miał słoneczka w e46.
Sebek#13, no może masz racje, spróbuje od kogoś pożyczyć dystanse i zobacze. Właśnie w tym problem, że nie wiem jak sie ustawia ten negatyw na tych wahaczach. Może jakiś obrazek, podpowiedź jak to zrobić? Jeszcze jedno pytanko, do s.63 lepiej zalozyc gumy 225/35 19 czy 235/35 19 ?
na Twoim miejscu bym próbował minimalny dystans lekki negatyw i może dało by rade to upchać bez klepania co do opon to 235 może Ci przycierać o zderzak. Ja wrziciłem sobie camber arms na tył jest większa regulacja
BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABY DOJŚĆ TAM GDZIE NIE MOŻNA DOJECHAĆ NA GLEBIE
Kurcze, wywaliłem wypowiedź o s.63 bo myślałem, że chodziło o słoneczka i mi się pomieszało, a jednak mi się nie pomieszało ;d Zrolujesz nadkola, ustawisz max negatyw i dystans 15mm wejdzie. Opona na tył 225, 235 za duży balon. Negatyw ustawia się bardzo łatwo na tylnym wahaczu jest śruba mimośrodowa z podkładką, tam to ustawiasz. To ta śruba bliżej koła.
Rafal123 próbowałeś chociaż jakikolwiek dystans przymierzyć ? bo wg mnie masz wszystko jasno powyżej napisane, a jak sprawdzisz i nie wejdzie to pytaj dalej..
BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABY DOJŚĆ TAM GDZIE NIE MOŻNA DOJECHAĆ NA GLEBIE