Witam, od dłuższego czasu walczę z moim webasto (Thermo Top Z/C -d). Mianowicie od kupna nie grzało. Okazało się, że była spalona pompa obiegowa, po jej wymianie wszystko ładnie pięknie ale wyskoczył następny błąd. Czujnik płynu chłodzącego pokazuje temp. +125*C. Wylutowałem go, pomierzyłem i wlutowałem z powrotem. Zadziałał Ale nie było by tak pięknie gdyby nie... kolejny błąd. Obecnie pokazuje coś z czujnikiem płomienia. Na razie nie chce do niego rozbierać i chcę się zapytać, czy te błędy może powodować walnięty sterownik? Dodam, że normalnie komunikuje się z nim INPą, włączam pompę paliwa, samo webasto, wszystkie odczyty mam i Webasto nie świruje typu samoczynne odpalanie po odtworzeniu drzwi. A sam czujnik płomienia ponoć jest razem ze świecą żarową, która na pewno jest sprawna bo po podłączeniu na krótko ten piecyk już odpalał.
Przeczytałem multum tematów i dalej nie wiem co dalej robić... Może ktoś się na tym zna od nas, albo już miał taki problem i mógłby mi pomóc. Tym bardziej, że zima jednak przyszła i temperatury coraz niższe.
Pozdrawiam