przerobienie visco na wentylator elektryczny e36 m43

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Grzery
Małopiszący

przerobienie visco na wentylator elektryczny e36 m43

Post autor: Grzery »

czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to zrobic wiem że potrzebne jest mi czujnik temp wentylator od wersji z klima ale jak by mi mógł ktos podpowiedziec cos w kwesti instalacji a najlepiej całość co gdzie i jak bo ogólnie to ja noga jestem moje bmw grzeje sie zatrzymuje sie przed czerwonym polem visco moge zatrzymac jednym palcem to juz 3 w ciagu 2 lat dziekuje z góry za pomoc
grzery
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Zdanie zaczynamy z dużej litery ,i fajnie by było używać przecinków :wink: ,ciężko się czyta tak długie zdanie :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mroziu
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Mroziu »

Zdanie zaczynamy z dużej litery ,i fajnie by było używać przecinków :wink: ,ciężko się czyta tak długie zdanie :roll:
Faktycznie cięzko zdania do kupy złozyc :573:

moje bmw grzeje sie zatrzymuje sie przed czerwonym polem visco moge zatrzymac jednym palcem to juz 3 w ciagu 2 lat dziekuje z góry za pomoc
Proponowałbym zacząć od termostatu,pompy wody i kupic lepsze visc
Skoro grzeje sie w czasie jazdy to nie wina visca,pęd powietrza chłodzi silnika visco wspomaga
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
Grzery
Małopiszący

W przyszłości się bardziej postaram , pompa wody jest nowa ,termostat sprawny ,a visco juz trzecie w ciągu dwóch lat w zasadzie jak było chłodno to sie nie grzał przyszedł pierwszy dzien ciepła i sie zaczął grzać.
Jakby ktos mógł mi wytłumaczyć jak instalacje zrobić do elektrycznego wentylatora .
grzery
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

jak stara jest chlodnica i co jest wlane do ukladu ?
...tak znowu sie czepiam...
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Obrazek
Grzery
Małopiszący

BeleX pisze:jak stara jest chlodnica i co jest wlane do ukladu ?
w układzie jest płyn chłodniczy a nie woda jeżeli o to ci chodzi, a na pytanie jak stara jest chłodnica ciężko mi konkretnie odpowiedzieć ale nie wygląda na starą.
grzery
ODPOWIEDZ