Zaparowane szyby po wymianie filtra

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
przemek

Zaparowane szyby po wymianie filtra

Post autor: przemek »

Mam taki maly problem strasznie paruja mi szyby jak wlacze Klime i po kilku sek. wszystko wraca do normy dodam ze wymienilem niedawno filtr i przez jakies 2 tyg. bylo Ok i znowu to samo. Moze trzeba by bylo wyczyscic cala Klime (czy jak to Sie tam na no mowi), jesli tak to znacie jakas firme, ktora Sie tym zajmuje na slasku? Aha mam jeszcze taki jeden problem mam peknieta w dolnym roku szybe czy to Moze, to przez to?
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

raczej wina szyby to nie jest. A co do parujacych szyb przy klimie to u mnie jest to samo. Zima najlepiej jezdzic na samym ogrzewaniu i nadmuchu cieplego powietzra na szybe. Widzialem ze pisales nawet na BMW KlUB POlSKA. Trzeba osuszyc uklad. Tylko narazie nie wiem gdzie to mozna zrobic.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
przemek

Krzys pisze:. Zima najlepiej jezdzic na samym ogrzewaniu i nadmuchu cieplego powietzra na szybe.
A jak jezdzic na ogrzewaniu jak mam tylko klime? Bo o ile dobrze sie orientuje to mam tylko sama klime 2 strefowa w aucie
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

ale klime musisz wlaczyc prawda?? jak nie wlaczysz to nie dziala i wtedy jezdzisz na samym ogrzewaniu :P

jezeli sie myle to prosze mnie poprawic :P
Obrazek
przemek

hmm...... pytanie glupio zabrzmi ale gdzie jest przycisk do wlaczenia klimy?
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

no to juz Ci pokazuje :D:D:D

Jezeli masz stary panel to ten przycisk znajduje sie tutaj :D

Obrazek

a jesli masz nowy panel to jest to ten klawisz :D

Obrazek

no to chyba tyle :D

jak co to pytaj ;D

a najwazniejsze to sprawdz czy nie masz wlaczonego obiegu tylko wewnatrz samochodu (guzik do tego znajduje sie pod guzikiem klimy takie koleczko) bo jak masz to przez to Ci paruja :D...
Obrazek
przemek

aha a ja caly czas jezdzielm na ogrzewaniu:P :shock: dzieki wielkie to moze mi jeszcze powiecie jak zrobic zeby lecialo zimne powietrze

Macie u mnie browara za pomoc :D
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

No wiec zeby regulowac temperatura to regulujesz tym dwoma pokretlami z temperatura. Jak chcesz zimne to wiadomo..... Zeby wlaczyc klime to musi sie zapalic lampka przy wlaczniku klimy. Ten drugi przycisk to obieg zamkniety czyli auto dmucha powietrzem z samochodu i nie bierze powietrza z zewnatrz. Ale przy obiegu zamknietym szybko moga szyby zaparowac. Pokretlem przy srodkowym nadmuchu regulujesz powietrze jakie ma leciec ze srodkowej kratki. lewe pokretlo jest dla ciebie a prawe dla pasazera. Jeszcze cos wyjasnic?? ;) Chyba juz jasniej sie nie da :D
Obrazek
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

no dokladnie :D wszystko jasne :D przynajmniej dla mnie :D :P a co do browara to sie kiedys zgadamy ;D
Obrazek
przemek

Naprawde WIElKIE DZIEKI BROWARA napewno dostaniecie :lol: :lol: :lol: :cheers: :cheers:
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

mozna zamknac temat?? bo chyba wszystko sie wyjasnilo :D wiec prosze modow o zamkniecie o ile nie ma juz wiecej pytan :D
Obrazek
Zablokowany